Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy

8. Geen koffie meer drinken na 8 uur 's avonds is voor mietjes. Jij kan zelfs slapen na 20 heel sterke tassen.

15 tekenen dat je verslaafd bent aan koffie

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Ben jij een echte Caffeine Queen die verzot is op koffie in al zijn vormen, maten en smaken? Is een dag zonder koffie volgens jou een dag niet geleefd? Dan zal je je zeker herkennen in de volgende tekenen.

1. Grumpiness


O wee als je superveel zin hebt in koffie, maar je krijgt het drankje niet. Zo breekt de hel los als ze op restaurant je koffie vergeten of als je bij je vriendinnen thuiskomt en de koffie op blijkt te zijn. OP!

2. Happiness


Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: als je je lippen aan die beker zet, de geur van verse koffie je neus binnendringt, de heerlijke warme vloeistof je lippen aanraakt en je smaakpapillen doet ontploffen, ben je de meest gelukkige vrouw ter wereld.

3. Malfunction


Je kan pas goed functioneren als je een koffie ophebt. Alles wat je doet vóór je eerste kop, geldt bijgevolg niet. Op je werk daalt je motivatie – samen met je kennis én kunnen – met rasse schreden als je niet van tijd tot tijd een koffiepauze inlast.

4. Geld is geen issue


Dat de treintickets 20 cent duurder worden en je huurbaas de maandelijkse huur nog eens verhoogt met één euro, vind je een regelrechte ramp. De kostprijs van een koffietje zal je daarentegen worst wezen. Bijna zes euro betalen voor een speciale frappuccino bij Starbucks doe je dan ook met veel plezier.

5. Ontwenningsverschijnselen


Iedereen maakte het al eens mee: je bent op vakantie en de koffie – lees: pipi – is er niet te drinken. In het begin heb je vooral veel zin in een kopje koffie, maar na een aantal dagen begint je lichaam echt te protesteren. Je krijgt hoofdpijn en ook je humeur zakt lager dan de beste limbodanser. Uh-oh!

6. Alleen zo word je wakker


Vergeet die wekker of die koude douche ’s morgens vroeg. Het enige wat je echt wakker krijgt, is koffie. Sterke koffie, middelmatige koffie of flauwe koffie; het speelt allemaal geen rol zolang je maar dat broodnodige cafeïneshot – of -litertje – krijgt.

7. Getrainde neus


Zoals een welopgeleide speurhond ruik je het van mijlenver als men ergens verse koffie zet. De eerste druppel moet nog maar uit het apparaat vallen of je staat al klaar om aan te vallen zoals een roofdier bij zijn prooi.

8. Immuniteit


Geen koffie meer drinken na 8 uur ’s avonds is voor mietjes. Jij kan zelfs slapen na 20 heel sterke tassen. Je drinkt het goedje zodanig vaak dat je gewoon immuun bent geworden voor de effecten van cafeïne. Een kop koffie als slaapmutsje dan maar?

9. Citytrips boeken


Je weet in elke stad en zelfs het allerkleinste gehucht de allerbeste koffiebars zijn. Je plant je bezoek daar dan ook volledig rond. Opent er ergens een nieuwe hippe koffiebar? Twee keer raden naar welke plaats jouw volgende tripje gaat.

10. BFFEIYDLC (Best Friend Forever Except If You Don’t Like Coffee)


Je kan geen vrienden zijn met iemand die geen koffie lust. Bestaan die mensen überhaupt? En wat drinken die dan?! ‘Diamonds are a girl’s best friend‘, vergeet het! Bij ons is het zwart goud, samen met al degenen die het drinken.

11. Het is dé oplossing


Koffie is de oplossing voor al je problemen. Het is voor jou letterlijk een bakje troost. Heb je een dipje, een slechte dag op het werk, stress voor een examen of liefdesverdriet? Of zit je gewoon even slecht in je vel? Er is werkelijk niks wat een kop koffie niet kan oplossen.

12. Té veel liefde?


Je twijfelt stiekem of je meer houdt van koffie dan van je lief. Op de vraag ‘Wat neem je mee naar een onbewoond eiland als je maar één item mag kiezen?’, antwoord je dan ook onmiddellijk ‘Koffie!’. Oeps...

13. Liever thuisblijven


Je vermijdt alle evenementen waar geen koffie aanwezig is. Liever met je latte gezellig thuis op de bank dan ergens op een saaie bijeenkomst waar ze enkel frisdrank serveren. Thanks but no thanks!

14. Superwoman-gedrag


Met een sterke koffie die door je aderen stroomt, heb je het gevoel dat je alles aankan! De wereld is van jou – tenminste, zolang er maar genoeg koffie is – en er is niks wat jij niet durft te verwezenlijken. ‘Ik kan het niet’, ‘Het is te moeilijk’ of ‘Het lukt niet’ komen plots niet meer voor in jouw vocabulaire.

15. Anytime, any place is het een goed idee


Een kop koffie smaakt altijd en overal. Het is het enige drankje dat we even hard appreciëren op een barkoude winterdag na een fikse sneeuwwandeling als onder een parasol op een exotisch strand bij 30°C.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '