Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 8 x de lekkerste koffieadresjes in Hasselt

HOTSPOTS: 8 x de lekkerste koffieadresjes in Hasselt

Coffee, please. ☕

Koffiebars
© Natanja Grun en Nathan Dumlao via Unsplash
Een hartverwarmende kop koffie en wat lekkers: meer hebben wij niet nodig. Ben je in de stad van de smaak en op zoek naar een lekker bakje troost? Dit zijn onze favoriete koffiebars in Hasselt.

Sapiens

Eind vorig jaar opende in de Schrijnwerkersstraat het hippe Sapiens de deuren, de baby van koffieliefhebbers Ari en Murat. Centraal op de kaart staan vooral specialty coffees maar je kan er ook terecht voor heerlijke cocktails en mocktails, craft beers en lekkere wijntjes. Hongertje? Dan kan je genieten van wat zoete lekkernijen of Midden-Oosters getint streetfood. Yum!

Waar? Schrijnwerkersstraat 10-12

Meer info? Facebook.com/sapienshasselt

KingKongCoffee

Bij KingKongCoffee is het een beetje zoals thuiskomen bij een grote familie. Cosy interieur, topplaten die door de boxen klinken en megavriendelijke service van mister King Kong himself: Marc en zijn Queen Kong Gemma. Je komt hier voor de uitstekende koffie, heerlijke thee mét timertje of laat je verrassen door een verfrissende cold brew of iced tea.

Waar? Maastrichterstraat 58, Hasselt

Meer info? KingKongCoffee.be

Mucho Gusto

Belgisch Kampioen Koffieproeven, Roel Driesen, ‘brouwt’ sinds 2011 de meest heerlijke espressoshots op de Zuivelmarkt in Hasselt. Vakmanschap, passie en ‘all the way’ gaan voor kwaliteit voeren in zijn bar het hoogste woord en dat proef je elke dag opnieuw. Of je voor een smaakvolle espresso, een smeuïge cappuccino, een huisgemaakte brownie of een pakje koffiebonen voor thuis kiest, de liefde voor ‘pure’ smaken valt meteen op. Kortom, dé plek voor liefhebbers van echt smakende producten.

Waar? Zuivelmarkt 44

Meer info? Muchogustocoffee.be

Sweet Coffee

Sweet Coffee is een trendy koffiebar, opgericht in 2011 door de twee zusje Julie en Nathalie Bronckaers. Vorig jaar in augustus openden ze een tweede zaak in Hasselt, Sweet Coffee Take Away, waar je ook terechtkan voor hun producten. Je komt hier voor de perfect bereide espresso macchiato of een hemelse latte Oreo.

Waar? Botermarkt 15

Meer info? Sweet-coffee.be

View this post on Instagram

I could use this right now ☕️

A post shared by ????? ????????? ? (@sferlazzalau) on

Coffee Cafe

Coffee Cafe noemt zichzelf ‘een koffiebar met een knipoog naar grootmoeders tijd’. Je slurpt er van speciale koffiebereidingen, verfrissende ijskoffies, verse chocolademelk of een heerlijke kop (koude) thee. Neem daar nog een lekker gebakje bij en je bent vertrokken voor de rest van de dag.

Waar? Badderijstraat 6

Meer info? Coffeecafe.be

View this post on Instagram

Gezellig

A post shared by Amber Loyens (@amberloyens) on

Fietsbar

Fiets kapot? Maak van de nood een deugd en ga langs bij Fietsbar, een fietsherstelplaats, fietsenverkoper, bar én lunchplek onder één dak. Het interieur is een leuke mix van vintage en minimalisme en de menukaart mengt perfect zoet en hartig.

Waar? Minderbroederstraat 54

Meer info? Fietsbar.com

Shanti Beans

De allerbeste dirty chai van Hasselt vind je bij Shanti Beans. De koffiebar voelt een beetje retro aan en er hangt een super ontspannen, beetje hippie vibe. Neem gerust een oldschool spel Scrabble of Mens Erger je Niet uit de kast en je hebt de rest van je middag gevuld. Extra leuk voor dierenliefhebbers: ze hebben een hond die vast deel uitmaakt van het interieur.

Waar? Dorpsstraat 43

Meer info? Facebook.com/Shanti-Beans

View this post on Instagram

Koffiepauze, na het pukkelpopshoppen ☕️?

A post shared by Steffie (@steffiereijnders) on

Boulebaar

Pink latte, affogato of een meringue latte: you name it, bij Boulebaar hebben ze het. De specialty coffees zijn er uitmuntend, net als het eten. Op zondag kan je er trouwens uitstekend brunchen: aanrader!

Waar? Leopoldplein 17

Meer info? Boulebaar.be

View this post on Instagram

Pink latte’s ☕️

A post shared by ????? ????????? ? (@sferlazzalau) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.