Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We love Disney

13 dwaze Disneyweetjes

Lekker onder een warm dekentje kruipen en een Disneyavond houden met je vriendinnen. Wat meer moet je hebben op een koude winteravond? Pak volgende ladies' night uit met deze dertien zotte Disneyweetjes.

1. Jackie Chan in Mulan

Wie aan Jackie Chan denkt, denkt niet meteen aan Disneyfilms. Toch dubde hij de stem van het personage Shang in Mulan naar het Chinees.

 

via GIPHY

 

2. De kleine zeemeermin in real-life

Ariël, het hoofdpersonage uit de kleine zeemeermin, is gebaseerd op Alyssa Milano. De actrice is vooral bekend van de serie Charmed, waar ze Phoebe speelt. De eerste schetsen van Ariël werden getekend aan de hand van een foto van Milano.Goed nieuws voor de Ariël-fans onder ons: binnekort komt er een remake van de kleine zeemeermin

 

via GIPHY

 

3. Ode aan Elvis Presley

In Lilo en Stitch zien we verschillende scènes die verwijzen naar The King. Er zijn enkele Elvis-songs tijdens de film te horen. Op een bepaald moment pakt Stitch uit met een vette gitaarsolo van de Elvisklassieker You’re the devil in disguise. 

 

via GIPHY

 

4. Evil Elsa

Elsa van Frozen was origineel gecast als slechterik. Maar de producers vonden het Let it go-lied zo sterk en catchy dat ze de verhaallijn snel aanpaste. Elsa als schurk? Laat het gaan, dachten ze.

 

via GIPHY

 

5. Goofy onder water

Heeft Goofy een crush op Ariël? In de kleine zeemeermin maakt hij een onverwacht optreden, al moet je goed opletten om het te zien. Tijdens de intrede van Koning Triton kan je de Disneyhond spotten in de crowd.

 

via GIPHY

 

6. Paardenvrienden

Hercules, Aladin en Woody zijn slechts een paar van de figuurtjes die aan de zijde van hun trouwe viervoeter dolle avonturen beleven. Daarmee zijn paarden de meest voorkomende side-kicks in Disneyverhalen. In liefst elf films heeft het hoofdpersonage een paard als hulpje.

 

via GIPHY

 

7. Disney in de echte wereld

Vergeet Disneyland! Wie de echte magie van de Disneywereld wil beleven moet naar Frankrijk. Vlak over de grens staat de Mont-Saint-Michel. Het Koninkrijk uit de film Rapunzel is gebaseerd op het prachtige Franse kasteel. Ook andere magische Disneylocaties bestaan echt!

 

via GIPHY

 

8. Improviserende sneeuwman

Josh Gad, die Olaf speelde in Frozen, verzon het merendeel van zijn tekst op het moment zelf. Zijn gekke uitspattingen zijn dus bijna volledig bedacht on the spot. Achteraf kreeg Josh een lawine aan positieve reacties op zijn improvisaties.

 

via GIPHY

 

9. Slinkse Simba

Iedereen heeft wel fijne herinneringen aan de fratsen van Simba en co. Ook de producers haalden fratsen uit bij het maken van deze klassieker. Wie goed kijkt naar de poster, kan in het gezicht van Mufasa de omtrekken van een naakte vrouw herkennen. En Simba is heus niet de enige Disneyfiguurtje dat hitsig is.

 

via GIPHY

 

10. Robin Williams als geest

Niemand minder dan Robin Williams gaf zijn stem aan de geest in Aladin in de originele Disneyfilm van 1992. De overleden acteur zal voor altijd verenigd blijven met – zeg nu zelf – een zalige film.

 

via GIPHY

 

11. Ondeugende muizen

‘De reddertjes’ zijn niet zo onschuldig als ze eruit zien. In de film ‘de Reddertjes in Kangoeroeland’ kan je, tot twee keer toe, een reflectie van een naakte vrouw zien in het raam. Ondeugende beestjes, die muizen.

 

via GIPHY

 

12. Walter Elias Disney

Wall-E is een schattig, klein robotje dat alleen ronddwaalt op Aarde. Alle Aardelingen zijn gevlucht vanwege vervuiling. Zijn naam dankt de snoezige robot aan niemand minder dan Walt Disney zelf. De bedenker van Mickey Mouse heet officieel Walter Elias Disney, vandaar Wall-E.

 

via GIPHY

 

13. The Beatles in Disney

The Beatles in een Disneyfilm? Het is echt waar! In Jungle Boek komen ze bij gebrek aan kevers voor als... gieren. Net als de band zijn de vogels met vier, elk stellen ze één Beatles-lid voor. Ziggy is de John Lennon van de groep, hij is grappenmaker en zorgt altijd voor trouble. Het voorovergebogen postuur van Leadsinger George Harrison zien we terug bij Dizzy.  Buzzy is net als Ringo Star de kleinste van het kwartet en heeft de diepste stem. De Paul McCartney van de groep is Flaps. Net als Paul praat hij in korte zinnen en is hij degene met de looks.

 

via GIPHY

 

Meer Disney madness?

Welke Disneyprinses ben jij?

Face swaps tussen Disney-helden en hun vijanden

Ken jij alle Disney personages?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '