Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy

2. Elke keer je de rekening krijgt aan de kassa, check je nog eens je boodschappen om te zien of je niet per ongeluk 10 blikken kaviaar of pakweg 5 goudstaven kocht.

11 dingen die we allemaal herkennen tijdens het winkelen in de supermarkt

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Sommigen vinden het heerlijk om urenlang een karretje voort te duwen tussen de winkelrekken, terwijl anderen steevast het boodschappenlijstje doorschuiven naar hun partner of een bezoek aan de supermarkt zó lang uitstellen dat ze dagenlang moeten overleven met enkel crackers in de kast. Love it or hate it, deze 11 dingen herkennen we allemaal.

1. Lange rij

Twee of twintig kassa’s, het maakt niet uit, want jij slaagt er toch altijd in om net die te kiezen waar de langste wachtrij staat. Twaalf mensen voor je, inclusief oma en opa die de héle dag tijd hadden om te shoppen maar ook nu net buiten zijn gekomen. Ugh!

2. Dure rekening

Waar al mijn geld naartoe gaat? Wijst naar haar/zijn buik! Juist ja. Elke keer dat je de rekening krijgt aan de kassa, check je nog eens je boodschappen om te zien of je niet per ongeluk tien blikken kaviaar of pakweg vijf goudstaven kocht.

3. Uitverkocht

Een van de meest deprimerende zinnetjes ooit: uitverkocht! Dat gaat gepaard met het triest zicht van een leeg rek waar eens jouw favoriete koekjes stonden. Boeee!

4. Verloren winkelkar

Je weet zeker dat je je kar achterliet bij het fruit, maar op je terugweg van de yoghurtafdeling is het ding natuurlijk nergens meer te bespeuren...

5. Proevertjes

Het leukste aan winkelen in een supermarkt zijn – of beter gezegd: waren, sinds de coronacrisis – natuurlijk de gratis hapjes. Je schaamt je niet om drie keer te passeren aan het kaasstandje of twee bekertjes te vullen met gratis wijn. Klant is koning(in) toch?

6. Overbodig

Stick to the list, said no one ever! De klassieker: je hebt altijd dingen mee die niet op je boodschappenlijstje staan. In de supermarkt ziet alles er plots keilekker uit en wil zelfs de meest vastgeroeste persoon plots Oreo’s met wasabi-smaak proberen.

7. Oude bekende

Een uitstapje naar de winkel beschouw je niet meteen als de ideale plaats om je nieuwe schoenen te showen, dus je trekt bij voorkeur een oude trainingsbroek en een veel te groot T-shirt inclusief vlekken aan. Maar elke keer opnieuw kom je toch iemand tegen die je kent. En ja, dat terwijl die condooms of dat glijmiddel net bovenaan in de kar ligt. Niks om je voor te schamen, toch?

8. Geplet

Je wéét maar al te goed dat de bonen in blik onderaan de kar moeten staan en de zakken chips bovenaan moeten liggen. Helaas blijkt dat je die volgorde alweer niet respecteerde wat resulteert in gebroken chips, én een gebroken hart tijdens je volgende bingemarathon.

9. Rebelse karretjes

Je rijexamen legde je van de eerste keer foutloos af, of toch bijna, maar die verdomde winkelkarretjes zijn ONmogelijk te besturen. Ze willen niet deftig draaien – of hebben die tien flessen wijn in je kar daar iets mee te maken – of ze wijken af naar de verkeerde kant waardoor je bijna de hele toren kattenvoeding omverstoot.

10. Onbereikbaar

We weten al dat Channing Tatum helaas onbereikbaar is, maar we verwachten niet hetzelfde van de quinoa! Waarom maken ze die rekken zo hoog en waarom staan er geen/niet altijd of overal krukjes in de gangen?

11. Vergeten

Er is altijd iets dat je sowieso vergeet, ook al staat het keurig op je lijstje. Je werd afgeleid door een promotie iets verder (1 pak chocolade + 1 gratis!) en daardoor loop je los voorbij het noodzakelijke, zoals toiletpapier. Papieren zakdoekjes dan maar, zeker?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '