https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Youtube: the voice belgique

Hij won eerder dit jaar ‘The Voice Belgique’.

Jérémie Makiese (20) zal België volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Jolien Meremans

We moeten een kat een kat noemen: de voorbije jaren presteerden we niet al te best op het Eurovisiesongfestival. Maar wie weet kan de kandidaat die ons land volgend jaar vertegenwoordigt onze eer wel redden. All eyes on you, Jérémie Makiese (20).


Dit jaar viel de Italiaanse rockband en hitmachine Måneskin als winnaar uit bus op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar is het aan de 20-jarige Jérémie Makiese – of dat hopen we toch. De Waalse radiozender RTBF kondigde deze ochtend namelijk aan dat hij ons land volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië.

The Voice Belgique


Jérémie is in Wallonië zeker geen onbekende. Hij werd geboren in Antwerpen (lees: hij is perfect tweetalig), maar verhuisde op zijn zesde samen met zijn ouders naar de rand van Brussel. Eerder dit jaar won hij ‘The Voice Belgique’. Interessant weetje: Jérémies coach tijdens het muziekprogramma was niemand minder dan BJ Scott, die ook Loïc Nottet coachte. Jérémie heeft zijn passie voor muziek trouwens niet van vreemden: zijn mama zingt en zijn papa was jarenlang lid van een koor.

‘In een interview zei ik dat het een grote droom was aan het Songfestival deel te nemen, en zo ging de bal aan het rollen’, vertelde hij deze ochtend. ‘Ik heb wel een idee voor het nummer, maar er wordt ook nog gekeken naar andere opties met componisten.’ Jérémie heeft gelukkig nog even tijd om te oefenen: het Eurovisiesongfestival gaat volgend jaar pas in mei door. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe hij het ervan af zal brengen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content