https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Ikea & Curbed

Ideaal voor wie zijn appartement of vakantiehuisje wil (her)inrichten op een functionele manier!

Ikea onthult een ecologisch tiny house en jij kan er virtueel inspiratie in opdoen

Jolien Meremans

Ikea stelt zelden tot nooit teleur, want zeg nu zelf: zelfs dat gekibbel tijdens het in elkaar knutselen van die PAX-kast kan tof zijn. We mogen momenteel helaas geen bedden kopen en ook geen Zweedse ballekes eten in de winkels van Ikea, maar dat houdt de meubelketen niet tegen om nieuwe projecten uit de grond te stampen. Integendeel zelfs, want het bouwde zopas een ecologisch tiny house!


Als er een ding is waar we momenteel allemaal massaal naar snakken, dan is het wel naar die eerstvolgende vakantie. En als het aan Ikea ligt, moeten we daar niet al te lang meer op wachten. De meubelgigant bouwde namelijk een volledig duurzaam tiny house waarmee je dankzij de zonnepanelen op het dak en de ingenieuze inrichting – Ikea, duh! – helemaal off the grid kan gaan. Voor het Ikea Tiny Home Project sloeg het de handen in elkaar met mediabedrijf Vox Creative. Het resultaat? Een gezellig minihuisje van amper 17 vierkante meter waarin wij de rest van ons leven zouden willen doorbrengen.

Virtuele inspiratie


Met het duurzame project wil Ikea inspelen op de toekomst en aantonen dat less wel degelijk more kan zijn én dat je daarvoor absoluut niet moet inboeten aan stijl en comfort. ‘We willen voldoen aan de behoeften van de huidige generaties, zónder de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen’, aldus Ikea in een persbericht. We wisten, dankzij de kleine ruimtes die in de showroom ingericht zijn, al langer dat Ikea een crack is als het op functioneel inrichten aankomt, maar dat het een volledige woning in 17 vierkante meter zou kunnen proppen? Dat hadden we nog niet meteen zien aankomen.

© Ikea & Curbed

De virtuele tour bewijst nochtans dat er ruimte zat is om in de woning te leven. Met die tour hoopt Ikea inspiratie te geven en aan te tonen dat je absoluut geen villa of ruime loft nodig hebt om comfortabel en duurzaam te leven. Zo is de keuken gemaakt van gerecycleerd hout en plastic flessen en is het interieur op een ecologische manier afgewerkt. In het tiny house is er een slaapkamer, badkamer, keuken én leefruimte aanwezig. Geloof je het niet? Ontdek het dan zelf tijdens de virtuele tour

Inspiratie genoeg om binnenkort je eigen tiny house in te richten of je appartement te herinrichten. Of Ikea ook van plan is om binnenkort bouwpakketten voor tiny houses in de winkelrekken te leggen is nog niet geweten. Wij zien het alvast zitten om met zo’n huisje op vakantie te vertrekken!

Andere knusse huisjes waarin je in real life inspiratie kan opdoen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content