Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wordt er nu écht iemand rustig van een weekend zonder smartphone?

UITGETEST: terug naar de natuur in een Slow Cabin

Yoga, sporten, wellness: er zijn verschillende manieren om meer mindful  – proberen – te leven. Een weekend zonder schermpjes  en enkel de natuur om naar te staren is er ook één van. Maar wordt er nu écht iemand rustig van een weekend zonder smartphone? Redactrice Lisa deed de test en trok met een vriendin naar een Slow Cabin, een zelfvoorzienend hutje in de natuur.

Wat is het?


Een Slow Cabin brengt alle trends van het moment samen. De supermoderne hut – uit heerlijk ruikend licht hout, Scandinavisch en Japans ingericht en met kamergrote ramen – is volkomen ecologisch en energiezuinig en boek je voor een paar dagen ‘JOMO’, the joy of missing out. De bedoeling is dat je de smartphone en alle andere overbodige spullen aan de kant legt en je tijdens je verblijf laaft aan de natuur.


 

Waar vind je het?


Dàt mogen we je niet vertellen. ‘t Is deel van het verhaal dat je pas een paar weken voor je vertrek de exacte locatie krijgt van je cabin. Op die manier kun je niet beginnen opzoeken welke winkels in de buurt zijn en welke restaurants je zeker niet mag missen. Je krijgt een wegbeschrijving naar een parking waar je de auto achterlaat en gaat te voet verder. Onze innerlijke scout werd aangesproken, want ook al duurde de wandeling maar een kwartier, toch hebben we even gevreesd dat onze trip back to nature méér nature zou bevatten dan we nodig vonden. Toen we na een paar keer fout lopen het hutje zagen, moeten we toegeven dat er al FOMO was opgetreden, namelijk de fear of missing out een goed bed en een lichtje in het midden van de nacht.

Wat vonden we ervan?


We zijn met een beetje een kritische blik vertrokken: geen smartphone, een heel weekend nietsdoen, een droogtoilet (oh, help!)... Maar het was écht de moeite waard. Meer nog: na afloop wilden we direct een nieuwe datum vastleggen. Niet alleen is het interessant om te zien hoe groot je ecologische voetafdruk is – na je verblijf krijg je een ‘rapport’ van je verbruik -, de cabin is gewoon ook heel mooi gemaakt. Wakker worden met zicht op een weide, de dauw nog zien schitteren op het gras, ‘s nachts de sterren kunnen tellen: die natuur is zo slecht nog niet. Dikke pluspunten voor het katoenen dekbed en de heerlijke matras, en het concept van een piepkleine stiltehut. De Slow Cabin is  minder dan 40 vierkante meter en al heb je niet het gevoel dat je te weinig ruimte hebt, toch werkt die beperkte oppervlakte zeer ontspannend. In een huisje in De Ardennen ben je geneigd om alle kasten te openen om te zien wat er allemaal is, hier ben je na vier kasten rond én heb je toch alles wat je nodig hebt. Wie wil kan koken op het kampvuur buiten – dat je zelf moet aansteken, ja hoor! – of op de vuurtjes in de Slow Cabin.

Geslaagde detox of niet?


Of we écht een volledig weekend smartphonevrij hebben doorgebracht? Eén keer hebben we valsgespeeld, en dat was om de Youtube-tutorial om koffie te zetten met de Bialetti percolator te bekijken. Het is een ideale plek om nog eens bij te praten met een vriendin, je lief of zelfs met je gezin. Oh, en voor wie het zich afvraagt: laat het droogtoilet je niet tegenhouden, wij hadden er geen last van.

Wil je ook wat meer mindful worden maar heb je geen tijd om er verschillende dagen op uit te trekken? Dan is onze mindfulnesspocket dé oplossing. 43 adresjes waar je mét Flairkorting activiteiten kunt uittesten die je helpen ontspannen. Of het nu yoga, pilates of een massage is: je vindt het allemaal in de pocket bij Flair 46/2018!


 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '