Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En niemand minder dan jijzelf speelt de hoofdrol!

UITGETEST: vier de zeventigste verjaardag van de Efteling in deze gloednieuwe ’theatractie’

De redactie

Je hebt niet altijd een reden nodig om feest te vieren. Soms is het feit dat je uit bed bent geraakt al reden genoeg om een stuk taart naar binnen te werken. En toch staat de grote, roze taart in de Efteling er wel degelijk met een reden, want het attractiepark viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. Mét een gloednieuwe attractie en die ging socialmediamanager Demi alvast uittesten.

Zo’n grootse verjaardag moet gevierd worden, liefst zo lang en zo goed mogelijk. Een beter moment om een nieuw sprookje te introduceren in het magische park bestaat niet. Wie het Britse sprookje van Lewis Carroll een beetje kent, weet dat de Maartse Haas, de Gekke Hoedenmaker en co elke dag wel een reden vinden voor een feestje, iets wat directeur Fons Jurgens als muziek in de oren klonk.

‘Om onze zeventigste verjaardag te vieren, hebben we gekozen voor een van de leukste scènes uit Alice in Wonderland: het theefeestje. We vonden het een fantastisch decor om zelf een feest te vieren na de zware periode die we allemaal achter de rug hebben’, vertelt hij.

© Efteling

En fantastisch is het inderdaad. Het witte konijn lokt je – net zoals in het sprookje – door het konijnenhol. Alleen val je hier niet in een eindeloze put waarin klokken, spiegels en andere meubels je langs de oren vliegen. Nee, je komt terecht in de moestuin van de Maartse Haas waar je wordt opgewacht voor een never-ending theefeestje. ‘We vinden het belangrijk dat we onze verjaardag samen kunnen vieren met onze gasten. Het is daarom ook voor het eerst dat parkbezoekers zelf deel uitmaken van een attractie. Je kan op elk moment van de dag aanschuiven aan deze knotsgekke theeparty’, aldus directeur Jurgens.

Eregasten

Je leest het goed: je mag voor het eerst zélf aanschuiven en meevieren tijdens het theefeestje en kruipt dan in de rol van een of ander Wonderlandpersonage. Welke rol je toegewezen krijgt, moet je zelf ondervinden door de subtiele geluidsfragmenten die worden afgespeeld op de zeven grote, witte stoelen. Sit back, relax en maak er samen met de Maartse Haas en de Gekke Hoedenmaker een festijn vol zang, dans en rijm van.

Wie dacht dat het feestje daar eindigde, heeft het mis. In de moestuin van de Maartse Haas staan talloze attributen die het totaalplaatje helemaal afmaken. ‘Veel mensen weten dit niet, maar er staat langs de theetafel een prachtige taart met geglazuurde kikkers erop. Die vind ik zelf heel leuk’, lacht Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen. ‘Ook alle klokken die je hier in Wonderland ziet hangen, staan op 16 uur (theetijd, red.). En zo zijn er nog een heleboel dingen die je zelf moet ontdekken als je hier rondwandelt.’

Iets opvallender zijn de eettentjes die je rond het theefeestje terugvindt. Ga voor een corn dog, bubble tea of een high-tea schoteltje, kies een zonnig tafeltje uit in de moestuin en geniet na van het vrolijke feest. Het sprookje is trouwens te beleven van 28 maart tot en met 3 oktober en vindt doorlopend plaats op de Speelweide van de Efteling.

Tekst: Demi Crapa

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '