Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Umar Ben via Unsplash

En iedereen is welkom!

HOTSPOTS: hier vier jij dit weekend gezamenlijk de iftar

Over exact één week loopt de ramadan op zijn einde. Wil jij in de laatste week nog graag een keer het vasten breken met een grotere groep of met mensen die je eigenlijk niet kent? Op deze plaatsen kan je dit weekend gezamenlijk de iftar vieren.

Zin om een keer deel te nemen aan een publieke iftar? Of ben je gewoon erg benieuwd naar hoe het eraan toegaat? Op deze evenementen breek je met z’n allen het vasten en is iedereen welkom. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

De grote iftar

Bij VDS, de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, organiseren ze dit jaar ook een grote iftar, waar jong en oud welkom is. Je brengt zelf iets mee en schuift gezellig aan tafel met mensen uit verschillende culturen, steden en achtergronden.

Waar? VDS Brussel- Hovenierstraat 82, 1081 Koekelberg

Wanneer? Zaterdag 15 april van 19u – 23u

Meer informatie

Paasiftar

Ramadan en Pasen vallen dit jaar in dezelfde periode en dat moet gevierd worden! Daarom organiseert FMDO Brussel een paasiftar om mensen écht samen te brengen. Ook bij deze gezamenlijke iftar neem je zelf iets mee om te eten.

Waar? LDC Forum – Muggenstraat 5, 1000 Brussel

Wanneer? Vrijdag 14 april van 18u30 – 22u

Meer informatie

Dagelijkse iftar

In Brussel wordt er ook elke dag een iftar georganiseerd waar je bij kan aanschuiven. Iedereen is welkom en je deelname is volledig gratis. Het enige wat je moet meenemen is een warm hart en solidariteit!

Waar? Bar Tropicana – Lakensestraat 148, 1000 Brussel

Wanneer? Elke avond vanaf 19u

Meer informatie

2taste buffet

Benieuwd naar een uitgebreid iftarbuffet? Reserveer dan zeker een plekje bij het 2taste restaurant in Borgerhout. Het kost je € 35, maar je krijgt er wel een heerlijk uitgebreid buffet voor terug!

Waar? Stenenbrug 38, 2140 Antwerpen

Wanneer? Elke avond

Meer informatie

Iftarmee

Bij Iftarmee pakken ze het nog net een stukje anders aan. Hier kan je bij een familie mee aan tafel schuiven en meer leren over hun rituelen tijdens de ramadan. De organisatie heeft dan ook echt als doel om mensen die niet gelovig zijn te laten bijleren over de islam, de ramadan én nieuwe mensen te leren kennen.

Wanneer? Af te spreken met gastgezin

Meer informatie

Iftar Lier

Ook in de stad Lier organiseren ze een openbare iftar, voor moslims en niet-moslims. Iedereen is dus welkom en de toegang is volledig gratis.

Waar? Moevement – Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier

Wanneer? Vrijdag 14 april van 20u – 22u

Meer informatie

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '