Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joke Dom

Dankzij onze Flairpocket van deze week overnacht je in een luxehotel voor maar 39 euro p.p..

Productmanager Joke overnachtte samen met haar man en hond in het City2Beach Hotel in Vlissingen

De redactie

Sluit het jaar in stijl af en laat je dankzij onze pocket die je deze week in je Flair vindt eens lekker in de watten leggen in een geweldig luxehotel voor maar 39 euro p.p.. Productmanager Joke overnachtte samen met haar man en hond gezellig in het City2Beach Hotel in Vlissingen.

Niet zo ver van onze 65 kilometer lange betonnen Belgische kustlijn ligt een prachtig stukje Zeeland. Waar de duinen nog weelderig mogen tieren en slechts één enkele zeedijk het landschap doorbreekt, daar waar Vlissingen het strand raakt. Onze Westerschelde neemt net op die plaats zijn duik in de Noordzee en het is die monding die van Vlissingen in het verleden een bloeiend centrum en de toegangspoort heeft gemaakt van zeevaart, handel, visserij en nu ook toerisme. Alleen al daarom zou elke Belgische kusttoerist zich eens over de grens moeten wagen en de kustdorpjes van Walcheren bezoeken. Je bent er even snel, hebt veel minder last van verkeer onderweg en zodra je er bent, zijn de mogelijkheden veel ruimer dan enkel aan een strandkabine zitten.

Cultuur

Naast de zon-, zee- en strandtoerist kan dus ook de cultuurliefhebber hier zijn hart ophalen. Een stadswandeling bracht ons alvast langs schilderachtige straten, binnenplaatsen en pleinen. Met een tochtje over de dijk (of zoals ze in Vlissingen zeggen: de Boulevard Zeepromenade) heb je meteen de langste dijk – lees: zes kilometer – van het land afgewandeld. Daar botsten we op de restanten van het militaire verleden met het Keizerbolwerk en de Gevangentoren. De kanonnen staan er nog steeds gericht op de Belgische kust. De sfeer is in Vlissingen alvast heel gemoedelijk: niets moet en alles mag. Blijf je wat langer? Dan is een daguitstap naar Middelburg ook zeker en vast een aanrader.

Wie trouwens dacht dat Nederland enkel bitterballen en goudakaas op de menukaart had staan, komt in Vlissingen bedrogen uit. Elke keuken tekent er present, maar de fruits de mer steken er bovenuit. Voor zij die Tripadvisor niet altijd vertrouwen hebben wij alvast een paar adresjes uitgetest: De Dighter, Brasserie Blvd en Sint Jacobscafe zijn alvast toch de moeite waard.

Strandpaviljoen

Wat verder aan het Nollestrand kan je genieten van het zonnetje op het uitgestrekte strandpaviljoen van Panta Rhei en langs de kade zie je de indrukwekkende havenschepen passeren. Je kan ze zelfs bijna aanraken! Kinderen en honden spelen er heerlijk in het zand en de duinen. Wij zaten gewoon lekker op terras met een biertje en zijn er alsnog voor goede Hollandse bitterballen gegaan.

Als we het dan toch over leuke adresjes hebben, dan is de lunchroom CityBeanz de perfecte brunch- en ontbijtspot. Of om er na een van de eindeloze strandwandelingen te stoppen voor een lekker warme kop koffie. Deze leuke plek op een steenworp van het centrum van het stadje behoort tot het City2Beach Hotel, waar we met twee overnachtten. Een gezellig en sfeervol hotel op vierhonderd meter van de kust met heel vriendelijk en enthousiast personeel. We brachten zonder problemen onze hond mee en voelden ons meteen thuis.

Het vormde de perfecte uitvalsbasis om de stad in te trekken of naar het strand te gaan. De kamers waren comfortabel ingericht, net gerenoveerd en er viel niets op aan te merken. We streamden zonder probleem ’s avonds een film en ’s ochtends startten we op het gemakje onze dag in CityBeanz. We zouden iedere dag wel willen beginnen met keuze uit zo veel lekkere dingen en een plekje in de zonnige en knusse achtertuin!

Van wentelteefjes tot smoothiebowls

Van American pancakes over wentelteefjes tot smoothiebowls: je vindt echt allerlei ontbijtmogelijkheden op het menu. Zo konden we na een heerlijk weekend en met opgeladen batterijtjes weer aan de week beginnen. Zoutelande lag dan wel op een boogscheut van ons, toch zit je in het City2Beach Hotel zeker niet in een gammel strandhuis en wij waren blij dat we daar waren.

Luxehotel
Auteur: Joke Dom

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '