https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

HOTSPOTS: 9 x de groenste plantenwinkels van ons land

Jolien Meremans

Plantjes, plantjes en nog eens plantjes! We halen maar al te graag groene vriendjes in huis die we een mooi plaatsje in de woon-, bad- en slaapkamer geven en zo lang mogelijk in leven proberen te houden. Voor wie dit weekend in een opwelling nog op zoek wil gaan naar een paar nieuwe vriendjes kan misschien in een van deze hippe plantenwinkels met de mooiste exemplaren aan de haal gaan.

1. The Plant Corner


The Plant Corner is een zorgvuldig geselecteerde stadsjungle vol tropische planten en prachtige accessoires (denk: houten luchtplanthouders of macraméplantenhangers van lokale makelij). En dat – geheel toevallig – in het Antwerpse Groen Kwartier.

Waar? Isabellalei 144 in Antwerpen.

Meer info? theplantcorner.com

2. Broesse


Zoals de naam al doet vermoeden, nemen de uitbaters van Broesse je mee naar een stukje groene brousse. In de winkel kan je naast het drinken van een koffietje of pintje in een ultragroen interieur ook uit verschillende plantjes kiezen die je in je eigen woning wil installeren. Je krijgt er bovendien een hele hoop informatie over de beste plantenzorg gratis bovenop.

Waar?  Baudelostraat 13 in Gent.

Meer info? broesse.be

3. Little green stories


Van kamerplanten over hangplanten tot schattige cactussen en een heleboel plantenaccessoires: je kan je groene hart sowieso ophalen in het feeërieke winkeltje ‘Little green stories’. De plant die wij mee naar huis willen nemen? De senecio hrrianus!

Waar? Sint-Jacobsnieuwstraat 82 in Gent

Meer info? littlegreenstories.be

4. Agave


Een echte crazy plant lady? Dan moet je zeker ook een plantje van de Brusselse winkel Agave in huis halen. De uitbaters hebben zich gespecialiseerd in exotische planten en terrariums én je kan er interessante workshops volgen. Heb je totaal geen idee welke plant je mee naar huis moet nemen? Ook daar helpen de verkopers je mee, want ze gaan samen met jou op zoek naar een plant die perfect in jouw interieur past.

Waar? Dublinstraat 15 in Brussel.

Meer info? www.agave-boutique.be

5. Plantastic


Onder het motto ‘met een beetje groen wordt alles plantastic’ gingen de jonge uitbaters van Plantastic op zoek naar de mooiste en meeste groene kamerplanten om hun winkel kleur te geven. Je kan er trouwens ook terecht voor mooie geschenkjes, toffe decoratie of gewoon voor een gezellige babbel. ‘Zeg het eens met een plant’, staat er op hun website te lezen. Wij weten al waar we onze volgende aanwinst gaan scoren.

Waar? Overbekeplein 12 in Kortrijk.

Meer info? plantastic.be

6. BRUT


Dat je in de Marollen uren kan rondsnuffelen in de antieke en gezellige winkeltjes hoeven we je waarschijnlijk al lang niet meer te vertellen, maar dat je ook de winkel BRUT niet mag overslaan, willen we toch nog even benadrukken. Je kan er niet alleen terecht voor vintage meubels en een impressionant interieur, maar ook voor een ruim arsenaal aan de meeste groene planten middenin het hartje van onze hoofdstad. Wedden dat je nog nooit zoveel groen in Brussel gezien hebt?

Waar? Hoogstraat 202 in Brussel.

Meer info? brutbrussels.com

7. Antwerp Cactus


Cactussen mogen dan misschien heel onderhoudsvriendelijk lijken, maar kunnen net zoals elke andere plant ook verwelken. Weet jij niet hoe je jouw stekelige vriendjes moet verzorgen of wil je er eentje in huis halen? Bij Antwerp Cactus verdiepten ze zich in de plantensoort en helpen ze jou met het uitkiezen van de perfecte cactus. Ook op hun website kan je heel wat interessante tips en tricks terugvinden.

Waar? Anselmostraat 52 in Antwerpen.

Meer info? antwerpcactus.be

8. Popup Boutique


Popup Boutique is de allernieuwste onderneming van Eva Trappeniers en Lise Duchateau. De twee geëngageerde dames stampten een winkel uit de grond waar je niet alleen terecht kan voor natuurlijke cosmetica, planten en boeketjes à la minute, maar ook voor interessante workshops en een instagrammable kiekje.

Waar? Adegemstraat 80 in Mechelen.

Meer info? popupboutique.be

https://www.instagram.com/p/Bu_VyvFlfwe/

9. Jangala


In het historische centrum van Luik kan je tussen de vele andere knusse boetiekjes de plantenwinkel Jangala terugvinden. En hoewel het winkeltje een beetje verscholen ligt, is het een van de grootste en meest gespecialiseerde plantenwinkels van ons land en een waar walhalla voor iedereen met groene vingers. Als je ’t daar niet vind, ga je het nergens vinden.

Waar? En Neuvice 28 in Luik.

Meer info? jangala-shop.com

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content