Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alex Vasey via Unsplash / PHOTONEWS

Welke verborgen parel(s) schrap jij deze zomer van je bucketlist?

HOTSPOTS: 9 x toerist spelen in eigen land

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je hoeft niet per se ver te rijden om mooie vakantiefoto’s te nemen en momenteel al helemaal niet om de zon op te zoeken. Ook in ons klein Belgenlandje valt er heel wat te beleven en bezoeken. Neem de trein, stap op de fiets of start toch heel eventjes de auto om deze prachtige locaties te bezoeken.


Nog niet genoeg kunnen sparen om je die prachtige reis naar de Caraïben te veroorloven, maar wel een hoop wanderlust? Ga dan gewoon eens op citytrip in eigen land! Het is veel goedkoper én je kan elke avond gewoon in je vertrouwde bedje slapen.

1. Doel


Wedden dat de ‘spookstad‘ Doel op jouw bucketlist staat? Waarom eens niet een namiddagje rondhangen in het verlaten dorp en duizenden foto’s nemen bij de graffiti-kunstwerken die er op zowat elke gevel te bewonderen zijn? Je kan er uniek picknicken en aan je bezoek zelfs een kleine citytrip in Antwerpen koppelen.

Meer info? doel2020.org

https://www.instagram.com/p/BzOBe9PJLv4/

2. Borgloon


‘Wat is er nu in godsnaam in Borgloon te doen’, horen we je denken. Wel, meer dan je denkt, dus! Je vindt er de mooiste fietsroutes van het land en kan tijdens het wandelen en fietsen een korte tussenstop maken bij de prachtige doorkijkkerk, die ook wel ‘de parel van Haspengouw’ genoemd wordt. Sinds kort heeft de kerk er zelfs een klein broertje bij: de zwevende kapel. Geen zin om Borgloon al wandelend of fietsend te ontdekken? Huur er dan gewoon een Vespa!

Meer info? borgloon.be

3. Geraardsbergen


Er valt in Geraardsbergen heel wat meer te beleven dan proeven van de Geraardsbergse mattentaarten. Zo kan je er ‘om ter snelst’ de muur opklimmen, hun eigen Manneken Pis fotograferen, duiken in het meer van het recreatiedomein De Gavers of de hobbelige Vlaamse Ardennen al fietsend ontdekken. Na al dat avontuur ‘een hongerke’ gekregen? Dan heb je die mattentaart dubbel en dik verdiend!

Meer info? geraardsbergen.be

4. Plantentuin Meise


Het hoeft natuurlijk niet altijd wandelen en fietsen te zijn, want hé, je bent op vakantie! In de Plantentuin Meise kan je genieten van een namiddagje rust tussen lekker geurende bloemen en unieke planten. De tuin is heel het jaar open en je kan er zelfs toffe workshops volgen om groene vingers ‘te kweken’. In de zomer organiseren ze leuke activiteiten voor kinderen en kan je er heerlijk picknicken.

Meer info? plantentuinmeise.be

5. be-MINE in Beringen


Op de Limburgse mijnsite in Beringen valt er heel wat te beleven. De site heeft een rijke industriële geschiedenis, maar heeft de laatste jaren een heel andere functie gekregen. Je kan er natuurlijk het Mijnmuseum bezoeken, maar ook klimmen, zwemmen, coole foto’s nemen, winkelen en chillen op de avonturenberg. Voor een all-inclusive moet je dus in Limburg zijn!

Meer info? bemine.be

https://www.instagram.com/p/Bx5G7OToD7A/

6. Blotevoetenpark in Lieteberg


Love it or hate it, maar op blote voeten lopen is gezond, en al zeker als je dat in de natuur doet! Haal de Tarzan in jou naar boven en bewandel het avontuurlijke Blotevoetenpad in Lieteberg. Het is een ervaring uit de duizend en je kan tussen het wandelen door enkele toffe activiteiten doen, zoals klimmen, het landschap vanuit een uitkijktoren bewonderen of per ongeluk het water induiken.

Meer info? lieteberg.be

7. Het Zwin


Je kan geen reisje maken in eigen land zonder het Zwin te passeren. Het natuurpark is de ideale plek om eens even helemaal uit te blazen. Spot er samen met je hubby of vriendinnen vogels en ga na een avontuurlijke wandeling heerlijk chillen aan de kust!

Meer info? zwin.be

8. La Roche en Ardenne


De Ardennen zijn terug van weggeweest, want kamperen en trekken is weer hip! De perfecte plaats om van het kampeerleven te proeven moet toch wel La Roche en Ardenne zijn. Na een stevige wandeling kan je er in het schattige dorpje een terrasje doen en verdwalen in de Waalse straatjes. On y va!

Meer info? la-roche-tourisme.com

9. Kasteel van Ooidonk


Een citytrip in Gent gepland? Zak dan even af naar het Kasteel van Ooidonk! Het sprookjeskasteel ligt op een boogscheut van de stad en is omringd door een prachtig park van maar liefst 45 hectare. Speel verstoppertje in de tuinen en maak iedereen jaloers met de allermooiste Instagramfoto’s.

Meer info? ooidonk.be

https://www.instagram.com/p/Byiaz7kIquL/

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '