Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Chloë Foubert

Heb jij je pocket al in huis gehaald?

UITGETEST: moderedactrice Chloë ging onthaasten bij Design B&B Hei 15

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Dankzij je Flair van deze week heb jij weer een mooi excuus om je weekendtas in te pakken. Samen met je plus one kan je binnenkort namelijk overnachten in een bed & breakfast aan een Flairprijsje. Moderedactrice Chloë ging alvast onthaasten bij Hei 15, een duurzame design B&B middenin het groen en toch vlakbij het bruisende Maastricht.

Wanneer Flairpocketcollega Jolien me op een drukke woensdag mailt of ik een nachtje wil doorbrengen in een B&B in Nederland, grijp ik die kans meteen. Letterlijk, want een dag later rij ik door het zonnige Zuid-Limburgse heuvelland de parking van Hei 15 op. Ik ben een sucker voor mooie architectuur, adembenemende uitzichten en nog meer voor een warme thuis. En die drie punten vink ik hier met gemak af.

In 2013 besloten eigenaars Julie en Stefan een oude varkensstal om te toveren tot een supergezellige accommodatie met hippe kamers én zelfs een appartement. Van de stenen tot de balken: authentieke materialen werden bij de bouw volop hergebruikt en smelten naadloos samen met de strakke accenten. Na een eerste fijne kennismaking krijgen we de kamer vlak boven de zijingang toegewezen. Met een heerlijk bedlekker veel lichtinval via de grote ramen én een ruime badkamer met regendouche voldoet ie he-le-maal aan onze verwachtingen. Spontaan ga ik op zoek naar het label van het vloerkleed en ook de potjes waarin de groene kamerplanten sieren, prijken nu op mijn wishlist.

Bij een ’teske’ koffie en versgebakken vlaai van Stefans mama bestuderen we de verschillende wandelroutes. Al snel komen we tot de conclusie dat we nooit voor de donker thuis zouden zijn, dus duiken we de tuin van Hei 15 in. In het weiland zien we gasten in de houtgestookte hottub hangen. Met gezonde jaloezie trekken wij naar Fien en Toos, de superschattige varkens, en nestelen we ons met magazines in de veldkas. Al heb ik er geen letter gelezen. Logisch, als je de zon ziet zakken in een waanzinnig landschap. Jongens, hier voel je de stress zo uit je lijf stromen.

Topservice aan tafel

Het zijn voor een keer de mussen en niet mijn hels wekkergeluid die me uiteindelijk om 8 uur uit mijn diepe slaap halen. Ideaal, want over een uurtje worden we bij het ontbijt verwacht. Terwijl we de trap afdalen, komt de verse koffiegeur ons tegemoet. Tot mijn verbazing is er geen buffet, wel een slow-food ontbijt dat door Stefan aan tafel wordt gebracht. Op de plank uitsluitend producten van eigen bodem of van lokale leveranciers. Denk aan verschillende soorten kazen, paté, een smoothie, een eitje van de kippen in de tuin... Pure verwennerij! Met een volle maag pakken we onze spullen in en geven Stefan en Julie ons tenslotte nog leuke tips voor een dagje Maastricht. Ik plan alvast een reünie in hier!

Heb je zin om hier zelf een keertje te overnachten aan een voordelig prijsje? Haal dan snel jouw pocket in huis en boek hier een overnachting voor de Flairprijs van € 53,70 p.p..

B&B

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '