Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Stad Oostende

Wie neem jij mee om jullie buikjes rond te eten met deze plaatselijke delicatesse?

Oostende pakt uit met derde editie van übersmakelijke Garnaalkrokettenfestival

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Als je Oostende zegt, denk je aan zon, zee, strand én garnaalkroketten natuurlijk! Recht uit de Noordzee, verser kan je ze niet hebben. De stad organiseert dit najaar dan ook met veel plezier de derde editie van het immer populaire Garnaalkrokettenfestival.

Oostende is dé hoofstad van de garnaalkroket. Een bezoekje aan deze badstad gaat dan ook gepaard met een exemplaartje of twee, drie, oké vier! Het geheim: de verse grijze garnalen die rechtstreeks uit de Noordzee gevist worden en in het krokante korstje belanden. Om deze plaatselijke delicatesse in de schijnwerpers te zetten, organiseerde de stad al twee keer het populaire Garnaalkrokettenfestival.

Favoriete kroket

Wil je dit zelf een keertje meemaken en vooral proeven dan deze heerlijke, ambachtelijke lekkernij? Oostende organiseert dit najaar, meer bepaald zaterdag 14 en zondag 15 oktober de derde editie van het Garnaalkrokettenfestival. De festiviteiten gaan door in ACEG Wellington Hippodroom. Wie al zeker present tekent is bourgondiër van de bovenste plank Bockie De Repper.

Als je toch in Oostende bent, zijn dit echte aanraders: Hotspots: 16x eten en drinken in Oostende

Tijdens het Garnaalkrokettenfestival proef je hoe verschillende horecazaken en chefs de culinaire trots maken en is het de bedoeling dat jij je favoriet kiest. Tickets voor het smakelijke festival kosten zeven euro en kan je vanaf morgen, donderdag 8 juni, online bestellen. Je moet er wel snel bijzijn, want tickets voor de vorige edities van het event waren in een mum van tijd uitverkocht.

Nog meer hotspots die je niet wil missen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '