Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Boek 'm snel zelf mét fikse korting dankzij de avontuurlijke pocket in je Flair deze week!

UITGETEST: redactrice Catherine ontsnapte uit een griezelige escaperoom in Brussel

Deze week zit er bij je Flair een pocket waarmee je een dagje op avontuur kan gaan voor een scherp (of zelfs onbestaand) prijsje! Op het menu? Snorkelen, karten, paintballen, kajakken en nog veel meer. Redactrice Catherine ging alvast de escaperoom in Brussel uittesten en vertelt je alles over het zenuwslopende en griezelige spel...

Op een steenworp van de Grote Markt in Brussel, kan je bij 60 minutes kiezen tussen drie verschillende escaperooms, met elk een nieuw thema en een andere moeilijkheidsgraad. Om te kunnen spelen, heb je een team van twee à zes personen nodig. Eens opgesloten in de ruimte, krijg je maximaal zestig minuten om een heleboel mysteries te ontrafelen, codes te kraken en raadsels op te lossen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk de sleutel vindt om uit de kamer te ontsnappen. De race tegen de klok en de verborgen aanwijzingen maken het dan ook een spannend spel om van te nagelbijten!

3 thema’s, 3 mysteries en 3 sleutels

Het meest toegankelijke spel is dat van Manneken Pis, en is gebaseerd op de Brusselse cultuur en bijhorende folklore. Eens in de kamer, word je helemaal ondergedompeld in de wereld van een van de meest beroemde figuren van Brussel. De bedoeling is om op tijd het kleine mannetje te vinden, dat ergens verborgen zit. Maar opgelet! Want er zijn kapers op de kust. Zo zijn er heel wat schuilplaatsen en valstrikken die het een uitdagende klus maken. Zo’n 76 % van de spelers weten op tijd uit de kamer te ontsnappen. Jij ook?

Al wat ervaring met escaperooms? Dan is Bank job misschien wel iets voor jou. Je kruipt in de huid van een dief, waarbij je zelf een overval moet plegen bij een van de zwaarst bewaakte banken. Het plan? De kluis openbreken en de buit stelen. Maar daar stopt het niet, want de politie zit je al op de hielen. Je moet dus snel weten te ontsnappen, anders eindig je achter de tralies!

Griezelig spel

Met een paar vrienden kozen wij voor de allerlaatste kamer en we slaagden erin om in een nipte 58 minuten te ontsnappen. Op zich niet slecht! Want maar 60 % van de deelnemers ontsnapt succesvol uit deze room. Het derde spel, gekend als de Panic Room, wordt dan ook aangeraden voor experts. In de escaperoom hangt een ietwat lugubere sfeer, wat maakt dat je je al snel inleeft in het scenario...

Op de website lees je er het volgende over: ‘We zijn in het jaar 2039. De aarde is bezweken onder menselijke agressie en alle levende wezens, planten en dieren zijn dood. Slechts een paar mensen hebben geluk, of echter pech, om nog in leven te zijn, veroordeeld om te overleven op een vijandig en droog land waar kannibalisme een van de manieren van overleven is geworden. Sommige overlevenden blijven zoeken naar oplossingen en voedsel terwijl ze kannibalisme vermijden... Jullie, de overlevenden, zitten gevangen in deze kelder van het groot verlaten landhuis. Zal het je lukken om te ontsnappen en te overleven in deze vijandige omgeving? Jullie hebben 60 minuten.

Het is een griezelig spel dat ons echt de stuipen op het lijf joeg. Met moeilijke raadsels, wiskunde, codes en het grondig doorzoeken van de ruimte, hebben mijn vrienden en ik onze krachten moeten bundelen om uit de Panic Room te geraken. En ik kan je een ding beloven: de escaperoom is zijn naam waardig.

De eerste paar minuten waren we allemaal wat verstrooid. Omdat er zoveel te zien valt, is het dus best moeilijk om te kiezen op welk spoor je je eerst concentreert. En de angstaanjagende sfeer, maakte het er zeker niet gemakkelijker op. We leefden ons dan ook meteen in het spannende spel in en kregen echt de indruk dat we opgesloten waren in een van de bunkers. Het bleek dat we een sterk team waren waarbij we iedereen z’n sterkste kantjes konden inzetten en zo uit de kamer konden ontsnappen.

Ik kan het je alleen maar warm aanbevelen om dit spel uit te proberen met vrienden, familie of collega’s tijdens een teambuilding. Je gaat zo op in het scenario dat de tijd vliegt. Ze zijn echt de moeite waard!

Praktisch

Normale prijs: € 32 (2 pers.), € 29 (3 pers.), € 25 (4 pers.), € 22 (5 pers.) of € 19 (6 pers.) p.p.

Jouw Flairkorting met de pocket: -30 % op elke kamer van maandag tot en met donderdag.

Wil jij ook avontuur opsnuiven? Haal dan snel je Flair in huis, maak een keuze en boeken maar! De bon is geldig van 3 mei tot en met 3 augustus 2022. Meer info over de escaperoom vind je op 60minutes.be.

dagje avontuur

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '