Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Yente Van Eynde via Pexels

Dinner in the dark!

Bij ‘Dans le Noir’ in Brussel dineer je straks in complete duisternis

Behalve op de festivalcamping voor een nachtelijke snack heb je wellicht nog nooit in het duister naar eten getast. Maar laat dat nu net het concept zijn van de culinaire ervaring ‘Dans le Noir’, een nieuw restaurant dat binnenkort de deuren opent in hartje Brussel.


Na wereldsteden als Parijs, Londen, Madrid, Melbourne, Barcelona en Marrakech zet het concept van ‘Dans le Noir‘ binnenkort ook voet aan wal in Brussel. Op 27 mei zal je, als de maatregelen dat toelaten, in het Warwick Hotel in het duister eten naar je mond kunnen leiden.

Uitzonderlijke zintuiglijke reis


Sinds 2004 biedt ‘Dans le Noir’ op verschillende plaats ter wereld zijn gasten de kans om te dineren in complete duisternis. ‘Een originele ervaring die ons in staat stelt om onze perceptie van smaak opnieuw te evalueren terwijl we onze zintuigen herwinnen’, klinkt het op de website van het restaurant.

Als gast word je de hele avond bediend en begeleid door een team van slechtziende gidsen die werden aangeworven met de hulp van lokale verenigingen. Op het menu? Een voor-, hoofd- en nagerecht samengesteld naar de zin van de chef en dus één grote verrassing. Al wordt er op verzoek natuurlijk wel rekening gehouden met voedselintoleranties en allergieën. Op het einde van de hele ervaring krijg je foto’s te zien van wat je die avond voorgeschoteld kreeg.

Beleving voor de smaakpapillen


In Brussel zal chef-kok Grégory Lauwaert, bekend om zijn verfijnde en creatieve keuken, zorgen voor de bevrediging van je smaakpapillen. De voortreffelijke smaakcombinaties, gebaseerd op kwalitatieve, verse en seizoensgebonden ingrediënten, worden op voorhand geproefd door ‘sensorische experts’, in absolute duisternis.

De ‘Dining in the Dark’-experience zal drie avonden per week geopend zijn voor het publiek, van donderdag tot en met zaterdag, vanaf 19u30. De prijs voor een driegangenmenu is 54 euro per persoon. Wil je daar graag drie glazen wijn bij, dan betaal je 69 euro. Reserveren is mogelijk op de website van Dans le Noir.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '