Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© spirito

In de kerk vind je nu een grote tuin waarin feestvierders zich kunnen terugtrekken in gezellige privélounges.

HOTSPOT: Brusselse nachtclub Spirito heropent met tof coronaproof concept

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist


De Brusselse dancing Spirito opent voor ’t eerst sinds de lockdown weer de deuren. De danstempel, of beter gezegd danskerk, werd daarvoor in een volledig nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een prachtige tuin met gezellige privélounges.


Spirito in Brussel is een van de mooiste nachtclubs van ons land. Je mag er de bekende zin van Faithless ‘God is a dj‘ letterlijk nemen, want je kan er dansen op de beste beats in een uniek decor: een kerk! Door het coronavirus moest de dancing noodgedwongen dicht, maar de uitbaters bleven niet bij de pakken zitten. Ze staken hun danstempel in een nieuw jasje waardoor je sinds kort helemaal coronaproof terug naar de club kan gaan.

Privélounges


Het resultaat van deze make-over is verbluffend mooi. Er werd een grote tuin aangelegd in de kerk met allerlei gangetjes die je toegang verschaffen tot je eigen privélounge. Op je terrasje midden in deze oase van groen kan je met je bubbel een gezellig feestje houden. ‘We moesten onszelf opnieuw uitvinden’, legt Jérôme Blanchart, directeur van de Art Blanc Group, uit. ‘We konden het ons niet veroorloven om weer een seizoen te missen, dus deden we beroep op interieurarchitecten van Jumi Decor om verschillende privéruimtes te ontwerpen die niet alleen esthetisch mooi zijn, maar ook in lijn liggen met de coronamaatregelen.’

Betoverend doolhof


‘Het was een grote uitdaging’, vertelt Julie Deweer van Jumi Decor. ‘De tuinen zijn geïnspireerd op de Anglicaanse stijl van de kerk. Elke privéruimte heeft zijn eigen universum en eigen versiering. Om er te geraken moet je je weg banen door verschillende gangen van groen die doen denken aan een betoverend doolhof.’ Een hongertje gekregen van al dat feesten? Spirito werkt samen met Traiteur Benjamin die je voorziet van heerlijke tapas.

De prachtige oude kerk.

Verschillende dj’s zorgen voor de sfeer.

De privélounges zijn stijlvol, gezellig én coronaproof.

Zo kan je dit jaar toch nog een feestje houden.Spirito is open van woensdag tot en met zaterdag van 19u tot 23u. Je kan deze hotspot vinden in de Stassartstraat 18 in Elsene. Reserveren kan telefonisch op het nummer 0483580697 of via het e-mailadres club@spiritobrussels.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '