https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Nick Decombel

Tijdens het evenement stemt de jury én het publiek op de ultieme Oostendse garnaalkroket.

Oostende organiseert volgende maand het allereerste Garnaalkrokettenfestival

Jolien Meremans

Geen uitstapje Oostende zonder een ambachtelijk garnaalkroketje te eten. De badstad wordt dan ook niet voor niets hoofdstad van de garnaalkroket genoemd. Om die bijnaam eer aan te doen, organiseert Oostende volgende maand het allereerste Garnaalkrokettenfestival.


Dol op Oostende én haar garnalen, ofte gernoazen? Dan raden we je aan om op 17 oktober naar de Koningin der Badsteden af te zakken, want daar vindt dan het allereerste Garnaalkrokettenfestival plaats. Tijdens dat evenement strijden acht Oostendse restaurants om eenzelfde titel: die van de ultieme Oostendse garnaalkroket.

Proeven én stemmen


En het beste moet nog komen: bezoekers mogen proeven én stemmen. Daarnaast zal ook een professionele jury hun favoriet bekronen. ‘Eigen aan de garnaalkroket is dat elke chef-kok een eigen recept heeft. Of het nu op restaurant is of thuis, het is vaak een familierecept dat vele generaties heeft overleefd en waar men terecht trots op is’, aldus burgemeester Bart Tommelein in een persbericht. ‘Met de garnaalkroket als basis hebben we heel wat leuke acties opgericht om ervoor te zorgen dat mensen dit najaar zeker eens naar Oostende afreizen.’

Goed om te weten: het Garnaalkrokettenfestival gaat door in ACEG Wellington Hippodroom, en dat van 11u tot 20u. Tickets kosten € 5 en bestel je via de website – opgelet: op is op! Extra tip: naar aanleiding van het festival, krijg je van 13 september tot en met 1 november een gratis portie garnaalkroketten als je een verblijf boekt in Oostende. Meer info vind je op oostendsegarnaalkroketten.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content