Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Inslaan, die handel!

YES: chocolade zou hét beste medicijn zijn tegen een verkoudheid

Bij een stevige verkoudheid grijpen wij steevast naar thee met honing én een stevige dosis hoestsiroop. Al blijkt uit onderzoek dat chocolade ook een héél goed medicijn zou zijn!

Goed nieuws voor alle chocoholics: het bruine godengoedje zou dé oplossing zijn voor iedereen die met een verkoudheid zit. Volgens professor Alyn Morice van de Universiteit van Hull kan chocolade heel effectief een vervelende hoest kalmeren. Tot die conclusie kwam hij na jaren van research en onderzoek, en daarom geloven we hem maar al te graag.

 

Uit een Europese studie naar hoestsiroop blijkt dat medicijnen die cacao bevatten een heel goed effect hebben op een stevige hoest. Theobromine, een alkaloïde dat in cacaopoeder zat, zou zelfs beter werken dan de standaard codeïne, dat in de meeste hoestsiropen verwerkt zit.

 

Volgens onderzoek zou cacao onstekingsremmend en beschermend werken. Doordat het plakkeriger is dan hoestsiroop, vormt het een laagje dat de zenuwuiteindes in je keel – die verantwoordelijk zijn voor je hoest – beschermt. Om het meeste effect uit je chocolade te halen, kies je best voor een donkere variant met een hoog cacaogehalte. Door de chocolade lanzaam te laten smelten op je tong, wordt je keel optimaal beschermd. Halleluja!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '