Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
crispy aardappelsalade

Do we have a winner?

Uitgetest: de virale crispy aardappelsalade

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

TikTok is dé plek om nieuwe (en vaak budgetproof) producten te ontdekken, die daarbij ook nog eens superleuk zijn, maar ook (handige) hacks én recepten! Zo ontdekte redactrice Ysaline een recept voor crispy aardappelsalade.

Wat belooft TikTok?

Deze crispy aardappelsalade is zeker niet nieuw, maar dook ineens weer op onze for you-pagina’s op! En terecht, want het gerecht ziet er overheerlijk uit.

@alfiecooks_ SMASHED POTATO SALAD 🥔 Welcome back to SALAD SEASON, where I show you how to make the best salads in town. For EPISODE 10, we’ve made a CRISPY SMASHED POTATO SALAD. Now I love the classic potato salad, but smashing then roasting until crispy + golden takes things to the next level. Especially as we move into the autumn months 🍂 My full recipe can be found below – enjoy! And let me know if you give it a go 👇 * shout out to @makemiameal_ from @twistedgreen for recipe inspo – the smashed potato queen 🥔👸* INGREDIENTS (serves 4 as side) 750g baby new potatoes Seasoning mix: 1tbsp each chicken + piri piri seasoning (I use @cornishseasalt or use smoked paprika + garlic powder) 3 tbsp mayo (I use @hellmannsuk plant-based) 3 tbsp greek style yoghurt (I use @coconutcollab) 1 lemon 1 garlic clove 2 tbsp each: pickled gherkins, cucumber, red onion, chives + dill Salt Pepper Olive oil METHOD 1. Place your potatoes in a pot of cold, salted water. Bring to the boil, then simmer until fork tender (25-30 minutes). Meanwhile, pre-heat your oven to 200 degrees celcius. 2. Whilst the potatoes boil, make the dressing. In a mixing bowl, combine mayo, yoghurt, lemon juice + garlic. Then finely dice the gherkins, cucumber, onion, chives + dill, adding to the bowl. Mix well to combine, then season to taste with salt + pepper. Leave to sit in the fridge until serving. 3. Once the potatoes are fork tender, allow to steam dry completely. Then, on a large lined baking tray, place + flatten the potatoes with the bottom of a glass – being careful not to overcrowd. 4. Sprinkle with your seasonings of choice, then drizzle generously with olive oil. Roast for 30-45 minutes, turning half-way, until completely crisp + golden. You may need to add a splash more oil if required. You could also probably do this in an airfryer – but might require some experimentation! 5. Allow the potatoes to cool once cooked, then in a large mixing bowl spoon 1/2 the dressing. Pour in the potatoes, then mix carefully to fully coat. Add more dressing as required, then I like to finish with more fresh herbs. Serve as a side, or simply enjoy! #potatosalad #potato #smashedpotatoes #saladrecipe ♬ Transcend – IRSNa
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wat vinden wij?

Toen ik dit recept zag, moést ik het gewoon proberen. Ik vind aardappelsalade niet slecht, maar zeker ook niet wauw en dat komt vooral door de zachte aardappelen die in de saus verwerkt zijn. Maar dit recept, oprecht: we have a winner!

Het is een twist op gewone aardappelsalade, maar dan met gebakken aardappelen in plaats van gekookte. Het is ideaal als bijgerecht voor de barbecue of als echte maaltijd. Het is gemakkelijk te maken en je hebt er maar een paar zaken voor nodig. Wat je ook kan doen, is je restjes gekookte aardappelen crispy bakken in de pan en daarvan een salade maken.

Meer #TikTokTest? Ontdek de rubriek hier!

Wat heb je nodig?

  • Krielaardappeltjes (of gekookte aardappelen)
  • Kruiden naar keuze
  • Olijfolie
  • Groentjes zoals komkommer, rode ui, kappertjes
  • Saus van mayonaise en Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

Kook je krieltjes tot ze gaar (zo’n 20-25 minuten) zijn. Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de krieltjes daarna op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en kruid af. Doe ze in de oven gedurende zo’n 30 minuten.

Wil je een sneller en gemakkelijker recept? Dan kan je gekookte aardappelen die je over hebt ook in de pan bakken tot ze crispy zijn (vergeet de kruiden niet).

Terwijl de aardappelen in de oven zitten, maak je de dressing. Ik gebruikte rode ui, komkommer, kappertjes en salademayonaise en Griekse yoghurt als dressing. Eenmaal de aardappelen crispy zijn, meng je ze met de dressing en groentjes. Smakelijk!

@flairbelgie

We love a good TikTokhack, vooral als het om eten draait! 🤤 Flairredactrice @pollyslnn testte deze virale crispy aardappelsalade uit. Meer op Flair.be! 💜 tiktoktest #viralcrispypotatosalad #foodhack #viralfood

♬ sonido original – sin nombre
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '