Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
studenten recepten
© Antonius Ferret via Pexels

Enkeltje Sicilië, iemand?

5 TikTok-receptjes voor studenten die zich in Italiaanse sferen bevinden door ‘De Mol’

Evi Van Houdt

We moeten toegeven dat we door elke zondagavond oplettend naar ‘De Mol’ te kijken, ook verlangen naar een zonnig tripje richting Italië. Jammer genoeg hebben veel studenten daar nu allesbehalve tijd voor. Daarom verzamelden wij deze week enkele Italiaanse gerechtjes die we vonden op TikTok en die je zelfs op kot in zomerse sferen brengen, buon appetito!

Maandag: gnocchi met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

@recipesbyanne This one is my favourite! #onepandinner #easyrecipe #recipesoftiktok #creamypasta #onepanrecipe ♬ Oui,Oui,Oui,Oui – Sacha Distel
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dinsdag: orzo met citroen en boursin

@flairbelgie advertentie- Van dit regenweer krijgen wij niet meteen lentevibes, maar met deze creamy one pot lemon orzo breng jij de lente toch al eventjes in huis! ☀️ En het beste: hij staat in nog geen halfuur op tafel dankzij de handige bouillonblokjes van Knorr. Het volledige recept vind je op Flair.be! 🤤🍋✨️ #flavorhacks #flairxknorr #onepotpasta #onepotmeals #lemonorzo #recipe ♬ Real Love Baby – Father John Misty
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Woensdag: pizzarolls met parmaham en verse pesto

@foodandtravelwithhols TOMATO MOZZARELLA ROLLS 🇮🇹🌿🍅 these are so good for dinner parties and for appetisers 😍 #recipe #italianfood #bbq #dinnerparty #appetiser #pastry #mozzarella ♬ Area Codes x Pony by L BEATS – DJ L BEATS
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Donderdag: melanzane alla parmigiana

@mandymillersimmonds Aubergine Parmigiana The ultimate vegetarian meal as far as I’m concerned – I just love it! Traditionally Italians coat the aubergine in seasoned flour before frying it in batches. I find roasting the aubergine in the oven beforehand works really well and avoids the aubergine soaking up too much oil. You can play around with different cheeses, I like the flavour of Parmesan and the texture of a little mozzarella. Serve this with crusty bread and plenty of torn basil 🌿⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ Tip Don’t forget to make extra as it is so good cold the next day 😋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Serves 4⠀ INGREDIENTS 3 aubergines⠀ 4-5cloves garlic crushed ⠀ 1 onion finely chopped 600ml passata or tinned tomatoes Handful of basil⠀ 180g mozzarella sliced ⠀ 60g grated Parmesan or pecorino/gruyere if you’re veggie -please check the labels extra virgin olive oil⠀ Salt and pepper ⠀ ⠀ METHOD ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Slice the aubergine lengthways into 1.5cm thick slices. Season and Sauté them in olive oil until golden. Alternatively you can drizzle them with oil, season and roast for roughly 20 minutes (turning once) at 210 degrees. Do this in batches and set aside. ⠀ Sauté the onion for 10 minutes until soft then add garlic with the extra virgin olive oil for 1 minute. Add the passata and basil leaves and season with salt to taste. Cover and cook for 15-20 minutes on a low heat then set aside.⠀ ⠀ In an oven dish put a small layer of tomato sauce, then a scattering of Parmesan, followed by a single layer of aubergines and then mozzarella. Repeat these layers until you’ve used all the ingredients up, finishing with a little sauce and another good sprinkling of Parmesan.⠀ ⠀ Cook at 200 degrees c conventional for 20-30 minutes, or until golden. #parmigiana #aubergine #eggplant #melanzane #italianfood #italian #rusticfood #foodvideo #tiktokfood #comfortfood ♬ original sound – Mandy Miller Simmonds
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vrijdag: burratatoast

@foodmymuse Not to be dramatic but it is the best 🥺 #burrata #MyBrawlSuper #toast #prosciutto #recipe #eats #asktiktok #prosciutto ♬ original sound – Nadia Aidi
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '