Deze drie verrassende vegan snack zijn jouw ideale verfrissing in dit warme weer. De superlekkere receptjes zijn van de hand van vegan chef Chez Mariette mét Boni Plan’t voor de allerlekkerste betaalbare plantaardige producten.
Flair x Boni Plan’t
Wie is Chez Mariette?
Marieke Wyns, beter bekend als Chez Mariette (@chezmariette), heeft niet alleen veel volgers op Instagram, maar ook al twee vegan kookboeken op de markt. Ze begon als bakker, en wij zijn vooral fan van haar omdat haar plantaardige gerechten altijd lukken, enorm lekker zijn én een hoge wowfactor hebben.
Frozen yogurt bites
Ingrediënten:
- 1 pot Boni Plan’t sojavanilleyoghurt
- ongeveer 200 g bessen (diepvries of vers)
- handjevol chocolate chips of gehakte chocolade
Bereiding:
- Bekleed een schaal met bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain-marie of gewoon in de microgolf.
- Roer de sojayoghurt eerst goed door en spreid dan in een laag uit in de schaal.
- Drizzle er de helft van de gesmolten chocolade over en verdeel er de bessen over. Drizzle er dan de rest van de chocolade over.
- Laat minstens 3 uur uitharden in de diepvries voor je de bites in stukken hakt.
Chocomousse met aquafaba
Ingrediënten:
- 100 ml aquafaba (vocht uit een bokaal kikkererwten van Boni Plan’t)
- 2 el bloemsuiker
- 1 à 2 el (plantaardige) room
- 100 g pure chocolade gehakte hazelnoten
Bereiding:
- Smelt de chocolade samen met de room. Je kan dit au bain-marie doen, maar dit werkt even goed in de microgolf. Om de halve minuut roeren zodat je chocolade zeker niet verbrandt.
- Giet de kikkererwten af in een mengkom zodat je het vocht kan opvangen en klop op met je handmixer.
- Voeg de bloemsuiker eraan toe. Mix er de chocolade voorzichtig bij.
- Je mengsel zal redelijk lopend worden, geen paniek, dit stijft mooi op in de koelkast. Verdeel over glaasjes of potjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Werk eventueel af met gehakte hazelnootjes.
Speculoosijsjes
Ingrediënten:
- 1 pot Boni Plan’t vanillesojayoghurt
- 4 + 2 speculooskoekjes
- 2 + 1 el speculoospasta
Bereiding:
- Smelt de speculoospasta 20 seconden in de microgolf.
- Verkruimel 4 speculooskoekjes in een kom.
- Doe er de Boni Plan’t vanillesojayoghurt bij samen met 1 eetlepel van de gesmolten speculoospasta.
- Giet voorzichtig een beetje gesmolten speculoospasta langs de randjes van je ijslollyvormpjes.
- Verdeel het sojayoghurt-speculoosmengsel over de vormpjes.
- Klop enkele keren met de vormpjes op het aanrecht zodat er geen lucht in de ijsjes zit.
- Zet minstens 4 à 5 uur in de diepvries.
- Haal voorzichtig uit de vormpjes en werk af door er nog wat speculoospasta over te drizzlen en speculoosjes over te verkruimelen.