Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Om je koude handjes aan te verwarmen.

RECEPT: zoete aardappelsoep met kokos en curry

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
De winter is dit weekend toch nog even in het land, maar vanaf maandag is hij weer helemaal verdwenen. Grijp dus je laatste kans om nog even van een heerlijke winterse soep te genieten. Een soepje op basis van zoete aardappel, wortel, kokos en curry? Sounds delish!

 

20 min. voorbereiding + 30 min koken

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 8 personen?

 

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 kg wortelen
  • 3 uien
  • 400 g kokosmelk
  • currypoeder
  • 2 l kippenbouillon (of 4 kippenbouillonblokjes opgelost in 2 l kokend water)
  • kokosvet, olijfolie of bakboter

 

 

1. Zet een kookpot op een matig vuur en laat er een beetje kokosvet in smelten. Olijfolie of een beetje bakboter kunnen ook.

 

2. Snijd de uien in grove ringen en laat ze kort aanstoven in de kookpot.

 

3. Schil en rasp de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd ze in grove stukken (schijven van ongeveer 1,5 cm dik) en laat ze samen met een eetlepel currypoeder aanstoven met de uien.

 

4. Voeg de kippenbouillon bij de groenten, zet een deksel op de kookpot en laat het geheel zo'n 30 minuten koken.

 

5. Mix de soep goed met een staafmixer en voeg er de kokosmelk bij. Als je de soep nog iets te dik vindt, kan je eventueel nog wat kippenbouillon bijvoegen. Meng het geheel goed en kruid naar smaak af met peper, zout en indien nodig nog wat currypoeder.

 

6. Smakelijk!

 


via GIPHY

 

Andere overheerlijke recepten vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '