11 June 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Granola is niet alleen lekker en gezond, maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Een echte topper als ontbijt, want het vult beter dan een boterham met Nutella en is minstens even lekker.
Voor 1 bokaal van 750 g • 10 min. + 30 min. in de oven
Dit heb je nodig:
- 3 el boter
- 200 g havervlokken
- 200 g speltvlokken
- 40 g zonnebloempitten
- 20 g sesamzaadjes
- 40 g kokosvlokken
- 100 g walnoten, grof gehakt
- merg van 1/2 vanillestokje
- 4 el ahornsiroop
- 50 g rozijnen
- 50 g gevriesdroogde frambozen
Zo gemaakt:
1. Verwarm de oven voor op 130°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2. Smelt de boter in een pannetje. Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de frambozen met de gesmolten boter.
3. Spreid het mengsel gelijkmatig uit op de bakplaten. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, schep geregeld om.
4. Laat de granola afkoelen. Schep er de rozijnen en frambozen door. Bewaar in een goed sluitbare bokaal. Lekker als ontbijt of gezond tussendoortje, bv. met verse frambozen, melk of yoghurt.
Wil je liever eens gaan ontbijten of lunchen.
Wij zetten een aantal leuke plekjes op een rijtje:
Samenstelling: Jolien Hens / Recepten: An Van De Velde / Foto’s: Belga Image
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier