
12 June 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Normaal zijn we een grote fan van chocoladetaarten, maar met een lekkere crumble kan je ons ook plezier doen. Deze variant heeft een fruitige toets en je scoort er zeker mee bij je gasten, maar je kan hem natuurlijk ook altijd lekker zelf opeten.
4 pers. • 25 min. + 35 min. in de oven
Zo gemaakt:
- 100 g koude boter + wat extra
- 150 g bloem
- 2 el havermout (vlokken)
- 50 g suiker
- 2 el vanillesuiker
- zout
- 2 appelen
- 200 g rode bessen
- 400 g aardbeien
- 1 el citroensap
- 4 el gehakte pistachenoten
- 4 bolletjes ijs, naar smaak
Zo gemaakt:
1. Snij de boter in stukjes. Doe ze in een schaal met de bloem, havermout,
suiker, vanillesuiker en een snuifje zout. Kneed tot een kruimelig mengsel. Zet koud weg.
2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm in met boter.
3. Schil de appelen en snij het vruchtvlees in stukjes. Spoel de bessen en de aardbeien, dep ze
goed droog. Snij de aardbeien klein. Meng al het fruit, besprenkel met citroensap en verdeel over de bakvorm.
4. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit. Zet 35 minuten in de oven, tot het fruit zacht is en het crumblelaagje goudbruin kleurt.
5. Laat even afkoelen en werk af met gehakte pistachenoten. Serveer met een bolletje ijs naar smaak.
Nog meer lekkere recepten:
Samenstelling: Jolien Hens / Recepten: An Van De Velde / Foto’s: Belga Image
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier