Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Oreofudge
© Robine van Tilburg

Je hebt er maar 3 dingen voor nodig!

RECEPT: Oreofudge met witte chocolade

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Voor deze Oreofudge met witte chocolade heb je amper 3 ingrediënten nodig! Ideaal voor wanneer het snel én lekker moet zijn.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 16 stukken fudge:

  • 400 g witte chocolade
  • 397 g gecondenseerde melk (= 1 blikje)
  • 200 g Oreo’s + 100 g voor de afwerking

Zo maak je het:

  1. Smelt de witte chocolade samen met de gecondenseerde melk in een ruime kom in de microgolfoven. Roer zeker om de 30 seconden zodat het mengsel niet aanbrandt.
  2. Roer meteen Oreo’s onder het chocolademengsel. Wacht hier zeker niet mee want het mengsel kan snel plakkerig worden. Roer tot de Oreo’s net onder het chocolademengsel gemengd zijn.
  3. Neem er een vierkant bakblik bij en bekleed het met bakpapier. Stort het Oreo-chocolademengsel in het bakblik. Druk gelijk aan met een pannenlikker.
  4. Breek nog wat Oreo’s in stukken en druk ze voor de ‘show’ bovenaan in je fudge. Het ook wil ook wat!
  5. Laat de Oreofudge zo’n 2 uurtjes uitharden in de koelkast.
  6. Haal de fudge uit het bakblik en snijd hem in stukjes van gewenste grootte.
  7. Smullen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '