Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Lemoncurdkoekjes
© Robine van Tilburg

Mét crinkle-effectje!

RECEPT: lemoncurdkoekjes waarvan niemand zal geloven dat je ze zelf gemaakt hebt

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Hoera! Vandaag maken we koekjes waarmee je écht kan uitpakken. Deze lemoncurdkoekjes hebben ook nog eens een prachtig crinkle-effect. Smullen!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 15 koekjes:

Voor de lemoncurd:

  • 50 g witte kristalsuiker
  • zest van een halve citroen
  • 2 eierdooiers
  • snuf zout
  • 30 ml citroensap
  • 30 g gesmolten boter

Voor de lemon crinkle cookies:

  • 75 g witte kristalsuiker
  • zest van een citroen
  • 60 g boter
  • een ei
  • 15 ml citroensap
  • lekje vanillearoma
  • 135 g bloem
  • half koffielepeltje bakpoeder
  • snuf zout

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Begin met de lemoncurd te maken door de suiker en de citroenzest tussen je vingers te masseren. Zo maak je de smaken los.
  3. Voeg de eierdooiers en het zout toe en klop met een garde of mixer.
  4. Smelt de boter, voeg samen met het citroensap toe en roer goed onder elkaar.
  5. Verwarm de curd even in de microgolfoven en roer geregeld zodat de lemoncurd mooi indikt.
  6. Laat de lemoncurd minstens drie uur opstijven in de koelkast.
  7. Masseer voor de koekjes opnieuw de suiker samen met de citroenzest tussen je vingers.
  8. Voeg de boter, het ei en het citroensap toe en meng onder elkaar met een houten lepel.
  9. Voeg de bloem, het bakpoeder, de snuf zout en het vanillearoma toe en roer onder elkaar.
  10. Laat het deeg een uurtje of twee afkoelen in de koelkast.
  11. Rol balletjes van het koekjesdeeg zo groot als een klein pingpongballetje.
  12. Rol de deegballetjes eerst in kristalsuiker en dan in bloemsuiker, zo krijgen ze straks een mooi crinkle-effect.
  13. Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak een kuiltje in de koekjes.
  14. Doe in elk kuiltje een koffielepeltje lemoncurd.
  15. Zet de koekjes voor 11 minuten in de oven.
  16. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '