Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Lijkt ons een uitstekend idee

In Zuid-Korea bestrijden ze hun kater met ijsjes

Je kan iets innemen tegen de hoofdpijn of veel water drinken, maar er bestaat nog een andere manier om je kater te bestrijden. In Zuid-Korea hebben ze namelijk ijs op de markt gebracht om een eersteklas hangover tegen te gaan.

Inwoners kunnen er dus binnenkort hun kater wegeten met een ‘gyeondyo’-bar. Dat is een ijsje met pompelmoessmaak (helaas niet met chocolade, maar er bestaan ergere manieren om komaf te maken met je kater). Ook bevat het ijsje sap van rozijnen, wat uitstekend zou werken tegen een hangover. Het recept gaat zelfs al mee sinds de jaren 1600.
 

In een nieuw onderzoek, dat uitgevoerd werd in 2012, werden de effecten van dit ingrediënt opnieuw bewezen. De naam van de reep staat ook voor ‘hang in there’ en verwijst zo terug naar iedereen die het na een avondje drinken  wat moeilijk heeft om de dag door te komen.
 

In Zuid-Korea is het alcoholgebruik de afgelopen jaren fors toegenomen. Zo drinken ze er gemiddeld 12,3 liter alcohol per jaar, wat op zijn beurt zorgt voor extra medische kosten en een verhoogd aantal vroege overlijdens. 
 

Nog meer middeltjes tegen een kater:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '