Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Al zal niet iedereen het graag horen...

AHA: deze groente moet je eten om een hele winter lang gezond te blijven

Zie jij overal om je heen mensen hoesten en vol overgave in hun zakdoek snuiten? Dan is de kans groot dat ook jij binnenkort met een verkoudheid zit. Gelukkig kan je jezelf hiertegen wapenen, het enige wat je moet doen is meer van een bepaalde groente eten. Zo simpel is het soms!


Als je echt gezond wil blijven deze winter, kan je maar beter een voorraadje champignons inslaan. Helaas zijn veel mensen niet zo’n fan van deze groente, maar volgens personal trainer Keith McNiven zijn ze ideaal om fit te blijven tijdens de winter. In een interview met Prima.co.uk vertelde hij waarom ze nu net zo goed voor ons zijn.

Bye bye, bacteriën


Champignons bevatten namelijk verschillende nutriënten en vitaminen waardoor ze een uitstekende keuze zijn om toe te voegen aan je boodschappenlijstje. Ze geven namelijk je immuunsysteem een boost waardoor je minder kans hebt om ziek te worden. Iemand een groot bord pasta funghi op overschot?

Nog een voordeel van champignons is dat je er ontzettend veel mee kan. Bovendien zijn ze vetvrij, laag in calorieën en cholesterol, en bevatten ze weinig natrium (zout). Krijg je ze toch echt niet naar binnen? Probeer dan zo veel mogelijk groene groenten te eten. Daarnaast is het ook belangrijk om elke dag minimaal twintig minuten te bewegen.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '