
CHEERS: 5 verrassende cocktails op basis van de fruitbieren van Lindemans
Het is vrijdag en dan hebben we al eens een cocktail verdiend, vinden wij. Omdat het niet altijd de klassieke gin-tonic, Hugo of Aperol Spritz moet zijn, zijn hier 5 verrassende cocktails op basis van de fruitbieren van Lindemans. Kriek, Pecheresse, Appel, Cassis of Framboise: welke is jouw favoriet?
Een lekker biertje is an sich al behoorlijk verfrissend, maar wist je dat je de fruitbieren van Lindemans ook perfect in een cocktail kan gebruiken? De brouwerij nam cocktailexpert Jef Berben onder de arm en creëerde zo enkele verrassend lekkere cocktails.
Eenvoudig te maken, laag in alcohol en vol van smaak
‘Bieren kunnen een interessante basis van een cocktail zijn en de lambiekbieren van Lindemans vormen een perfect ingrediënt met hun zoetzurige toetsen’, vertelt mixoloog Jef Berben. ‘Het recept voor een succesvolle cocktail telt 4 ingrediënten: ze moeten eenvoudig te bereiden zijn, een laag alcoholpercentage hebben, een volle smaak hebben en verrassend complex zijn. Als je dan ook nog kan werken met uitzonderlijke producten van eigen bodem, zoals het assortiment van Lindemans, klopt het plaatje helemaal.’
Kriek Mojito
Ingrediënten: 30 ml Monin Muntsiroop – 30 ml vers limoensap – 20 ml Havana Club Anejo Blanco – 125 ml Lindemans Kriek
Schenk de siroop, het vers limoensap en de rum in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Kriek toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met voldoende munt.
Apple Amaretto
Ingrediënten: 20 ml Amaretto – 20 ml vers limoensap – 10 ml Monin Orgeatsiroop – 125 ml Lindemans Apple
Schenk de Amaretto, het vers limoensap en de amandelsiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Apple toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een schijfje appel of limoen.
Cassis Cooler
Ingrediënten: 20 ml vers limoensap – 20 ml Monin lavendelsiroop – 125 ml Lindemans Cassis
Schenk het vers limoensap en de lavendelsiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Cassis toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een schijfje limoen, eetbare bloemen of lavendel.
Framboise Delish
Ingrediënten: 20 ml vers limoensap – 20 ml Monin witte chocoladesiroop – 20 ml Havana Club Anejo – 125 ml Lindemans Framboise
Schenk het vers limoensap, de rum en de witte chocoladesiroop in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Framboise toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met limoen, witte chocolade schilfers of een framboos.
Pecheresse Julep
Ingrediënten: 20 ml vers limoensap – 20 ml Monin Mojito muntsiroop – 20 ml Whisky of Bourbon – 125 ml Lindemans Pecheresse
Schenk de siroop, het vers limoensap en de whisky in een glas en meng. Voeg ijs toe tot het glas half gevuld is, roer nogmaals door. Voeg de Lindemans Pecheresse toe, vul het glas verder tot aan de rand met ijs en roer een laatste keer door. Garneer met een bosje verse munt, een beetje bloemsuiker of een schijfje perzik.
[td_smart_list_end]
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier