Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Helaas, het is niet Nutella

Bewezen: dankzij dit smeersel zou je slank blijven

Onze noorderburen zijn er helemaal weg van, maar bij ons moet het de duimen leggen voor choco- en speculoospasta. Nu blijkt dat we er goed aan zouden doen om pindakaas in ons dagelijks menu op te nemen. Volgens de wetenschap kan het er namelijk voor zorgen dat je slank blijft.

Hoe zo'n smeuïge pasta goed kan zijn voor je lijn, vraag je je af? Wel, pindakaas geeft je een verzadigd, vol gevoel. Na een boterham of – beter nog – een rijstwafel met het smeersel als snack, zou je dan ook minder snel terug honger krijgen en minder calorieën innemen. Een Amerikaanse studie bewees dat de vermindering van de calorie-inname als gevolg van snacken met pindakaas, de ingenomen calorieën van het smeersel meer dan compenseert. Daarnaast zou het ongezonde goestingskes inperken en is pindakaas nog eens gezond ook.

 

Volgens wetenschappers zou het bovendien belangrijk zijn om van jongs af aan al pindakaas te beginnen smullen. Uit een onderzoek bleek dat kinderen die snacks met pindakaas eten minder kans hebben op overgewicht omdat ze minder vaak kiezen voor ongezonde tussendoortjes. Inslaan die handel!

 

 

Lees ook:

 

VIDEO: Pindakaas doet honden hilarische bekken trekken

 

6 ingrediënten met superpowers

 

Deze 5 handige tips verlossen je in no time van de hik

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '