Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zo geraak je er snel vanaf

Deze 5 handige tips verlossen je in no time van de hik

Een fenomeen dat we allemaal kennen en waar we ons allemaal aan ergeren: de hik. Vooral als hij hardnekkig blijft aanhouden. Het zou helpen om je adem zo lang mogelijk in te houden of om ondersteboven een glas water te drinken – geen aanrader – maar dikwijls geeft de hik zich niet zo snel over. Hier zijn alvast enkele trucjes die je wel succesvol van die irritante hik zouden afhelpen.  

1. Drink een overvol glas water leeg

Nee, je moet niet gewoon een glas water drinken en je moet het gelukkig ook niet ondersteboven drinken (we zijn geen acrobaten). De bedoeling is dat je het glas tot aan het randje vult en dat je je voorover buigt en het glas leegslurpt. Het ziet er niet uit, maar het is praktischer dan je glas ondersteboven leegdrinken én het zou ook effectiever zijn. 

 

2. Eet pindakaas 

Als je verzot bent op pindakaas is dit het ideale trucje voor jou. Een eetlepel van dit zoete goedje zou je onmiddellijk van die vervelende hik moeten afhelpen. Als je geen fan bent van pindakaas, kan je beter een van onze andere tips tegen de hik uitproberen. 

 

3. Hou ijsklontjes tegen je neus 

Je hebt natuurlijk niet op elk moment van de dag ijsklontjes bij de hand, maar als je thuis verveeld zit met de hik en als je al verschillende dingen geprobeerd hebt om ervan af te geraken, kan je het wel eens proberen

 

4. Zet druk op je middenrif

Adem diep in, hou je adem vast en zet zo'n 15 seconden extra druk op je middenrif. Weet je niet goed hoe je dat doet? Zuig je longen vol met lucht, span al je buikspieren op en hou dit minstens 15 seconden vol. Wedden dat de hik verdwenen is? 

 

5. Krijg een orgasme tegen de hik

Geen leukere manier om van de hik af te geraken dan een climax. Je vriend zal je maar al te graag een handje helpen. Hij vindt die hik waarschijnlijk ook ontzettend vervelend. 

 

 

Lees ook: 

Bewezen: foodporn maakt je dikker 

Het beste medicijn? Een orgasme 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '