https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Shutterstock

Wat bestel jij meestal?

AHA: dit bestellen we ‘t liefst in de frituur

Robine van Tilburg

Het is deze week de week van de friet. Ter ere daarvan onderzocht VRT NWS welke frituursnacks en -sausjes ons het nauwst aan het hart liggen. En hoeveel frituren telt ons frietlandje eigenlijk?


Ben jij een vlezekes- of een frietjesvrouw? VRT NWS ontdekte dat 46% – vijf jaar geleden was dat nog 62% – van de Vlamingen wekelijks langs de frietjesboer passeert. 45% gaat een keer per maand. 9% smult minder vaak frietjes van de frituur. En we hebben voldoende opties. Vlaanderen alleen al telt maar liefst 2.755 frituren. Onze Waalse vrienden moeten het met 1.500 frituren stellen.

Populaire frituurbestellingen


En wat bestellen we dan het liefst van de frituursnacks? Uiteraard prijkt de curryworst bovenaan de lijst. Bij bijna een vierde van de frituurgangers is de curryworst zijn favoriete snack.

 1. Curryworst (24%)
 2. Bicky Burger (16%)
 3. Saté (16%)
 4. Boulette (11%)
 5. Stoofvlees (9%)
 6. Viandel (8%)
 7. Cervela (5%)
 8. Berepoot (4%)
 9. Mexicano (4%)
 10. Kipcorn (4%)
 11. Bitterballen (4%)
 12. Sitosticks (3%)


 

We blijven als Vlaming fan van ne frut me mayonaise. Meer dan een vijfde ziet het liefst een dikke klodder mayonaise op zijn pak friet. Verrassend vinden we dat slechts 5% ketchup opwerpt als favo sausje. Deze sauzen vervolledigen de top 7:

 1. Mayonaise (22%)
 2. Speciaalsaus (17%)
 3. Stoofvleessaus (15%)
 4. Tartaar (11%)
 5. Andalouse (6%)
 6. Ketchup (5%)
 7. Cocktail (3%)


 

En jij? Wat bestel jij ‘t liefst bij de frituur? Doe mij maar een kleintje met satékruiden en Joppiesaus en een curryworst special met curryketchup. Smakelijk!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content