Home Lifestyle Food FRIETJES: dit is volgens onderzoek de beste frituur van België

FRIETJES: dit is volgens onderzoek de beste frituur van België

Krokant gebakken en goudkleurig

Beste frituur van België
© Emmy Smith on Unsplash

Als je nog steeds in grote discussie bent met je vrienden over wat nu de beste frituur van België is, stop dan met het verspillen van dat kostbare speeksel. Het kwaliteitslabel Best-Frit heeft namelijk zonet de prijs voor de beste Belgische frituur uitgereikt!

Krokant, goud gebakken en licht gezouten… Met stoofvleessaus of een flinke portie mayonaise. Wij zijn verslaafd aan frietjes!

En de beste frituur van België is…

Wel, als je de beste frietjes van het land wil proeven moet je in Kortrijk zijn. Bij De Blauwe Frituur om precies te zijn, gelegen aan de Doorniksesteenweg niet ver van het station. Specialiteit van het huis: de Bicky Rib die gemaakt wordt met ciabattabrood, americainsaus, mexicano en de huisbereide tartaar.

In 2014 bracht Jeroen Meus zelfs een bezoekje voor een reportage in ‘Dagelijkse Kost‘. Om de beste frituur van België te kiezen werd beroep gedaan op 30.000 consumenten die hun mening geven over zo’n 200 Belgische zaken. Het was ex-Miss België Véronique de Kock die met trots de prijs van Best-Frit mocht uitreiken in Kortrijk.

De Blauwe Frituur werd verkozen als beste frituur van België! Vandaag mocht hij de prijs in ontvangst nemen. Een terechte winnaar. Proficiat aan Kris en zijn team! 👍

Posted by Stad Kortrijk on Thursday, July 20, 2017

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.