Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Julian Dufort via Unsplash

Opgelet: enkel ervaren duikers mogen afdalen tot de ruimte die op 18 (!) meter diepte ligt. De rest van het team helpt op het droge met het oplossen van de raadsels.

NEXT LEVEL: Nederland pakt uit met eerste escaperoom onder water

Vond jij een escaperoom in ‘Saw’-thema al angstaanjagend? Maak je borst dan al maar nat, want in Nederland pakken ze uit met een escaperoom onder water. De durvers onder ons kunnen dus alvast in hun auto springen, want je bent er al op een dik anderhalf uur rijden.


Duikvereniging De Kaaiman heeft in het Nederlandse Wijchen een escaperoom onder water gebouwd. En die ligt niet op een paar meter diep, want je zal tot maar liefst achttien meter diepte moeten duiken. Het principe blijft hetzelfde. Ook hier moet je samen met je team hints verzamelen om zo uit de ruimte te ontsnappen. Zo kom je uiteindelijk in een zeecontainer terecht waar het vol puzzels ligt. No worries, want gedurende het hele spel is er een team van professionele duikers die jullie continu in de gaten houden vanuit een controlekamer.

Aquavilla


De escaperoom kreeg de naam Aquavilla met zich mee en ook deze kamer heeft zoals gewoonlijk een thema. Je komt namelijk terecht in een laboratorium waar men onderzoeken deed naar het overleven onder water. Alleen is de studie nooit afgemaakt en is het aan jullie om te ontdekken hoe dit juist komt. Ben jij een echte waterrat en zie je de uitdaging wel zitten? Dan kan je met een team van vier tot en met acht personen de kamer reserveren. Opgelet: de teamgenoten die het spel onder water spelen moeten enige duikervaring (klik hier voor meer informatie) hebben. De rest van je team helpt mee op het droge. Succes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '