Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro studio via Pexels

Ze kunnen tegen wat verwaarlozing!

Geen groene vingers? Deze 5 makkelijke planten hebben niet veel werk nodig

Geen groene vingers, maar wil je wel graag een urban jungle in je interieur integreren? Geen nood, er bestaan enkele plan(t)trekkers die je huis zonder zorgen wat groener maken. Van hangplanten tot palmen, deze 5 makkelijke planten hebben niet veel werk nodig.

Pothos

De Pothos is een slingerplant die bijna niet te doden is. Deze plant heeft de coole bijnaam ‘drakenklimop’. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook je beste vriend voor luchtzuivering. De Pothos doet het goed in vrijwel alle omstandigheden en heeft niet per se veel licht nodig. In een plantenhanger of op je kast, je onderhoudt hem easy peasy.

kamerplant pothos
© Kevin Lessy via Pexels

Pilea (pannenkoekplant)

De pannenkoekplant is al langer een favoriet. Het is een stevige plant die het goed doet bij weinig licht en wel wat verwaarlozing kan verdragen. De pilea vermenigvuldigt zichzelf ook prima. Je zal al snel merken dat er een heleboel babystekjes opduiken in de schaduw van de moederplant. Ideaal om te verpotten en uit te delen aan vrienden!

pilea pannenkoekenplant makkelijke planten
© David Vasquez via Unsplash

Watercacao

De pachira aquatica ofwel de watercacao is een van de krachtigste vetplanten op deze planeet. Je ziet ze overal en dat heeft maar één reden: ze zijn echt supermakkelijk te onderhouden. De watercacao heeft het liefst indirect zonlicht en je hoeft ‘m niet te veel water te geven (zijn wortels staan niet graag nat). In de winter volstaat het om de plant af en toe te benevelen. Hij doet qua uiterlijk wat denken aan een palmboom, alleen heeft hij geen tropische temperaturen nodig om te overleven.

watercacao Pachira Aquatica makkelijke planten
© Shutterstock

Mexicaanse bergpalm

De Mexicaanse bergpalm is een echte plan(t)trekker! Hij bestaat in verschillende groottes en past daarom wel altijd ergens. Je mag deze plant gerust een tijdje verwaarlozen, hij zal er niet mee zitten. Geef ‘m om de paar weken water, wanneer je eraan denkt, en hou hem uit direct zonlicht. De plant straalt een tropische vibe uit, alsof je hem recht uit het regenwoud haalde.

mexicaanse bergpalm
© Unsplash

Monstera (gatenplant)

Net als de pannenkoekenplant is ook de monstera gigantisch populair. De reden? De gatenplant is een van de taaiste grotere kamerplanten. Hij houdt van zonlicht, maar niet van de volle zon. In de zomer geef je best één keer per week water, in de koelere wintermaanden volstaat het om een keer per twee of drie weken water te geven. Zijn naam? Die heeft ie te danken aan de gaten in zijn bladeren uiteraard!

monstera kamerplant
© Unsplash

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '