Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van spiegels tot koffietafels.

INSPIRATIE: 8 accessoires en meubels die jouw living naar een hoger niveau tillen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kan jouw living wel een upgrade gebruiken? Met deze 8 kleine en budgetvriendelijke ingrepen wordt het een makkie om een frisse wind door jouw woonkamer te laten waaien!

1. Een (budgetvriendelijke) update van je meubels


Een van de grootste teleurstellingen in ons volwassen leven? Ontdekken hoe verdomd duur meubels zijn. Gelukkig bestaan er tal van budgetvriendelijke opties (hello, kringwinkel!) die je living naar een hoger niveau tillen zonder een fortuin kwijt te zijn. Zelfs ook maar één item vervangen of toevoegen, kan al een wereld van verschil maken.

2. Manden


Manden zijn je van het. Je kan er al je rommel in opbergen (ligt het aan ons of komt er met de jaren alleen maar meer rommel bij?) en dat op een uiterst stijlvolle manier. Extra tv-dekentjes? Manden. Het speelgoed van je kroost of viervoeter? Manden. Telefoon- en laptopkabels? Manden. You get our point.

3. Een gecureerde koffietafel


Newsflash: koffietafels zijn er niet alleen om koffie op te serveren! Meer nog: wij doen stiekem niets lievers dan de onze te stylen. Voeg een boeketje bloemen, kaarsen, een dienblaadje en magazines toe aan een salontafel en je living zal er helemaal anders uitzien.

4. Extra zitplaats


Hoe meer zitplaats, hoe beter! Zet een extra stoel, zetel of poef in je salon en maak de sfeer zo nóg uitnodigender. Bovendien is het de ideale manier om iets toe te voegen aan het decor en het tegelijkertijd functioneel te houden.

5. Lichtpunten op verschillende hoogtes


Meer licht brengt meer warmte en meer helderheid in een ruimte. Het is de perfecte sfeermaker en voegt een extra dimensie toe. Zorg voor dynamiek door lampen van verschillende hoogtes af te wisselen: een vloerlamp op de grond, een klein lampje op je salontafel en een hogere staanlamp die boven de zetel uitkomt.

6. Groen


Kamerplanten zijn de ideale manier om een neutraal interieur van wat kleur te voorzien. Of je nu groene vingers hebt of niet (hello, cacti en nepplanten!), groen toevoegen aan een ruimte is dé manier om ze te doen (her)opleven.

7. Een spiegel om de ruimte groter te doen lijken


Spiegels zijn een strategische manier om een ruimte groter doen lijken en jouw living is daar geen uitzondering op. Of je er nu een boven de schouw of haard plaatst, op een buffetkast of staand tegen de muur zet: spiegels zijn dé manier om ruimte en licht (vanwege de reflectie) te creëren en jouw living de upgrade te geven die het verdient.

8. Accessoires


Nog zo’n betaalbare manier om een ruimte naar een hoger niveau te tillen, zijn accessoires. Kaarsen, plaids, kussens en fotolijsten zijn the way to go als je een frisse wind door je living wil doen waaien zonder het vooropgestelde budget te overschrijden.

Nog meer inspiratie voor je interieur: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '