Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het doet je op een luchtige manier nadenken over de keuzestress die je soms overvalt in het leven.'

‘The Midnight Library’ heeft de kracht om je leven te veranderen

Yes, het is hoog tijd voor een gloednieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt een van onze redactrices je een must-read. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen en waarvan je niet wilt dat ze eindigen. Deze week tipt hoofdredactrice Eva ‘The Midnight Library’ van Matt Haig waarin het hoofdpersonage de kans krijgt om oneindig veel andere levens uit te testen tot er eentje past.


Waarover gaat ‘The Midnight Library’?

Nora Seed heeft niet zo’n erg leuk leven. Ze vindt dat ze iedereen en vooral zichzelf teleurstelt. Ze verliest zo de liefde van heel wat mensen rondom haar, behalve die van haar kat Voltaire. Als het ook met hem over en uit is, verliest Nora finaal de zin om te leven. Maar dat gaat veranderen. In de Midnight Library krijgt ze de kans om te zien hoe haar leven eruit zou zien als ze dingen anders had aangepakt. Maar ze moet op tijd ontdekken wat de beste manier om te leven is om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Favoriete quote

‘But it is not the lives we regret not living that are the real problem. It is the regret itself. It’s the regret that makes us shrivel and wither and feel like our own and other people’s worst enemy.’

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?

Zou je het anders doen, als je de kans kreeg om de dingen waar je spijt van hebt om te draaien? Geef me zo’n vraag op de cover en ik ben vertrokken. Dit boek is fictie, maar heeft net zo goed de kracht om je leven te veranderen als gelijk welke psychologische of filosofische non-fictie. Het werd me aangeraden in mijn favoriete boekenwinkel Buchbar omdat het op een luchtige manier doet nadenken over de keuzestress die je soms overvalt in het leven. Wat kan er nu echt zo fout gaan als je de weg links of rechts kiest in plaats van die rechtdoor? Hoe anders kan je leven lopen als je voor jezelf kiest, of net niet. Die vraag staat centraal in dit boek en het hoofdpersonage krijgt de kans om oneindig veel andere levens uit te testen tot er eentje past. Interessant, toch? Is er zoiets als hét ideale leven voor jou? Of zit geluk in aanvaarden en blij kijken naar hoe de dingen lopen in je huidige leven? Ik weet zeker dat je er nog lang over blijft napraten.

‘The Midnight Library’ van Matt Haig, € 10,95 bij Standaard Boekhandel

Nog meer boeken die je zeker moet lezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '