Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En het komt volgend jaar al uit!

YESSS: er is een nieuw ‘The Hunger Games’-boek in de maak

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Suzanne Collins deed zonet onze stoutste droom uitkomen, want de schrijfster van de reeks ‘The Hunger Games’ liet weten dat er een nieuw boek in de maak is. De titel van de nieuwe roman is nog niet bekend, maar wat we wel al kunnen verklappen, is dat het boek een prequel zal zijn.


19 mei 2020, dat is volgens Collins’ agenda de datum waarop het nieuwe boek uitgebracht zal worden. Voorlopig draagt het nog de naam ‘Ongetitelde Panem Roman‘ en houdt de schrijfster de lippen nog even stijf op elkaar: ‘Met dit boek wil ik het overlevingsinstinct van de mens onderzoeken’, liet ze in een interview vallen.

Wie de hoofdrol zal spelen en of er al sprake is van de familie Everdeen is nog een mysterie. Wat we intussen wel al weten, is dat het verhaal maar liefst 64 jaar terug de tijd in zal gaan en zich dus zal afspelen voordat de lugubere gebeurtenissen in Panem plaatsvonden.

Het boek wordt dus vanuit een heel ander perspectief geschreven en zal een nieuwe draai geven aan onze favoriete trilogie. Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat het eerste boek op de markt kwam. Of er ook van het nieuwe boek een verfilming zal komen, is nog niet geweten. Wij hopen in ieder geval van wel!

A new novel in the worldwide bestselling series by Suzanne Collins is coming May 2020! The untitled Panem novel is set...

Posted by Hunger Games Page on Monday, June 17, 2019


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '