Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van Hanya Yanagihara tot Annie Ernaux: er kan weer veel bij op je leeslijst!

7 gloednieuwe boeken die deze maand uitkomen

Annelies Hart

Als ‘meer lezen’ op je lijstje van goede voornemens voor 2022 staat, kan je er maar beter zo snel mogelijk aan beginnen. En wat is beter om meer te gaan lezen, dan enkel nieuwe boeken? Deze 7 kleppers komen deze maand nog in de (online)winkels.

To Paradise – Hanya Yanagihara

To Paradise - Hanya Yanagihara

To Paradise – Hanya Yanagihara

€ 19,95  –  Pan Macmillan

Waarover gaat het? Auteur Hanya Yanagihara trekt ook in haar nieuwe boek parallellen tussen drie verschillende verhalen. In een alternatieve versie van het Amerika van 1893 maakt New York deel uit van de Vrije Staten, waar mensen mogen leven en liefhebben wie ze willen (zo lijkt het tenminste). De fragiele jonge telg van een vooraanstaande familie weigert te trouwen met een ‘waardige’ huwelijkskandidaat, omdat hij zich aangetrokken voelt tot een muziekleraar die ver onder zijn stand leeft. In het Manhattan van 1993, dat wordt geteisterd door de aids-epidemie, woont een jonge Hawaïaan samen met zijn veel oudere, rijkere partner, terwijl hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verbergt. En in 2093, in een wereld verscheurd door plagen en geregeerd door een totalitair heerschappij, probeert de kleindochter van een machtige wetenschapper eindelijk voor zichzelf op te komen.

Beschikbaar vanaf 12 januari.

Genre: Psychologische roman

Bestel hier

Het voorval – Annie Ernaux

Het voorval - Annie Ernaux

Het voorval – Annie Ernaux

€ 16,50  –  de Arbeiderspers

Waarover gaat het? In de zomer van 1963 leert de 23-jarige Annie Ernaux een jongen kennen die politieke wetenschappen studeert. Hun relatie houdt niet lang stand, maar Annie houdt er wel een zwangerschap aan over. Na lang twijfelen besluit ze om in het geheim (de wetgeving zou pas in 1975 geliberaliseerd worden) abortus te laten plegen. Net zoals haar vorige roman, ‘De schaamte’, is ook ‘Het voorval’ autobiografisch.

Beschikbaar vanaf 18 januari.

Genre: Autobiografische roman

Bestel hier

De onuitstaanbare erfgenaam – Julia Quinn

De onuitstaanbare erfgenaam - Julia Quinn

De onuitstaanbare erfgenaam – Julia Quinn

€ 17,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Van dezelfde schrijfster als de ‘Bridgerton’-serie, is er nu de ‘Rokesby’-serie, een familie die nauwe banden heeft met de familie van Daphne.

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze absoluut niet kan uitstaan...

Genre: Romantische roman

Bestel hier

De toekomst van Hotel Flanagans – Åsa Hellberg

De toekomst van Hotel Flanagans - Åsa Hellberg

De toekomst van Hotel Flanagans – Åsa Hellberg

€ 21,99  –  Xander Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? In dit derde deel van de ‘Hotel Flanagans’-trilogie ruilen Frankie en Billie de jaren tachtig voor het Londen van 2010. Ze hebben inmiddels samen de leiding over het hotel. Frankie floreert in haar nieuwe baan, maar Billie focust zich liever op haar bloeiende acteercarrière. Het noodlot slaat echter toe en het huwelijk van Frankie loopt op de klippen. Langzaam maar zeker begint ze te beseffen dat ze de wereld niet in haar eentje aankan. Als ze eindelijk heeft besloten om Billie om hulp te vragen, heeft die echter net de rol van haar leven in New York geaccepteerd.

Beschikbaar vanaf 26 januari.

Genre: fictie

Bestel hier

Ik zal je nooit meer – Tatjana Almuli

Ik zal je nooit meer - Tatjana Almuli

Ik zal je nooit meer – Tatjana Almuli

€ 21,50  –  Nijgh & Van Ditmar

Waarover gaat het? Als Tatjana zestien is overlijdt haar moeder. Aan rouwen komt ze niet toe, ze gaat het verdriet jarenlang uit de weg. Wanneer ze het niet meer kan ontlopen, groeit met het verdriet ook de behoefte om haar moeder opnieuw te leren kennen.
Wie was ze voordat ze haar moeder was? Waarom heeft ze eigenlijk zo jong alles in Nederland achter zich gelaten? Heel wat mensen in Tatjana’s omgeving blijken een antwoord op die laatste vraag te kunnen geven, waardoor de jonge vrouw haar moeder plots in een heel ander daglicht ziet.

Beschikbaar vanaf 25 januari.

Genre: Psychologische roman

Bestel hier

Als de nacht valt – Marieke Nijkamp

Als de nacht valt - Marieke Nijkamp

Als de nacht valt – Marieke Nijkamp

€ 17,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? De jongeren die opgesloten zitten in een afgelegen jeugdinrichting met de ironische naam Hope voelen zich door iedereen in de steek gelaten. Als op een dag ineens alle bewakers verdwenen zijn, besluit een kleine groep van de gelegenheid gebruik te maken en de inrichting te ontvluchten. Maar al snel komen ze erachter dat ze geen kant op kunnen: er waart een levensgevaarlijk virus rond, en niemand mag zijn huis verlaten. 

Beschikbaar vanaf 25 januari.

Genre: Young adult thriller

Bestel hier

De jongen uit Buchenwald – Robbie Waisman en Susan McClelland

De jongen uit Buchenwald - Robbie Waisman en Susan McClelland

De jongen uit Buchenwald – Robbie Waisman en Susan McClelland

€ 20,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? 1945. Romek Wajsman is net bevrijd uit Buchenwald, een concentratiekamp waar meer dan 60.000 mensen zijn vermoord. Hij is uitgehongerd en heeft geen idee waar zijn familie is en of ze überhaupt nog leven. Hij verlaat het kamp met 472 andere jongens en samen krijgen deze tieners de bijnaam ‘de jongens van Buchenwald’. Ze zijn boos op de wereld en zoeken hun heil in geweld: stelen, vechten en strijden om macht.  Na hun onmenselijke behandeling in het kamp moeten de jongens opnieuw leren hoe ze in de samenleving kunnen functioneren.

Genre: historische roman

Bestel hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '