Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tijdens haar verblijf in een Zuid-Frans vakantiehuis raakt Carol, een Britse auteur met een writer's block, geïntrigeerd door haar overbuurvrouw.

‘Ik zie je’ van Michael Berg, dé zomerthriller bij uitstek om aan het zwembad te verslinden

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Yes, het is een nieuwe maand en dat betekent ook een gloednieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt één van onze redactrices je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen en waarvan je niet wil dat ze eindigen. Deze week tipt lifestyleredactrice Laura ‘Ik zie je’ van Michael Berg, een sexy, zomerse pageturner die je zal doen nagelbijten tot de laatste bladzijde.

Waarover gaat ‘Ik zie je’?


Britse bestsellerauteur Carol Brodie kampt al vijf jaar met een writer’s block. In de hoop inspiratie te vinden, ruilt ze haar thuisstad Londen in voor een gîte in de Provence met uitzicht op de Mont Ventoux. Maar in plaats van te schrijven, raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond krijgt de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen. Tijdens een schermutseling waarbij de man de vrouw bedreigt met een pistool, ziet ze hoe de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is. Voor ze ‘t weet raakt ze verstrikt in een web van leugens en intriges, en dat zou haar weleens heel duur komen te staan...

Favoriete quote?


‘Het is allang licht. Ik durf me niet te bewegen, bang om Elsa wakker te maken. Ze ligt tegen me aan, een arm op mijn buik. Haar ogen gesloten, haar mond halfopen. Als een zachte lentebries voel ik haar adem tegen mijn gezicht. Ik kan de poriën in haar huid bijna tellen, zo dicht liggen we tegen elkaar aan. Ik ruik haar haren. Een mengeling van appeltjes en lavendel.’

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?


De cover van dit boek verklapt het al: dit is de ultieme zomerthriller om aan het zwembad te verslinden. Hoewel ik al betere thrillers las – ‘Ik zie je’ komt nogal traag op gang om er echt de spanning in te houden – is deze roman het perfecte leesvoer voor op vakantie. Berg weet in amper een paar woorden een situatie te schetsen of een personage te omschrijven, het verhaal schippert tussen heden en verleden waardoor je meer te weten komt over Carols traumatische jeugd en hoe het komt dat ze vandaag nog steeds worstelt met haar mentale gezondheid én de plottwist helemaal aan het eind van het boek is er eentje om van te smullen.

‘Ik zie je’ van Michael Berg – € 21,99 bij Bol.com


Meer must-reads: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '