Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

Nu bestellen en nog snel meenemen op je volgende vakantie.

Fan van ‘Harry Potter’? Deze 9 boeken zijn net zo betoverend

Is jouw favoriete boek na al die jaren nog steeds ‘Harry Potter’ en heb je nog niks mooiers gelezen? We kunnen het je eerlijk gezegd niet kwalijk nemen. Net daarom gingen we op zoek naar andere verhalen die Potterheads ook zeker kunnen bekoren.

‘Neverwhere’ van Neil Gaiman


Net zoals je de Wegisweg in ‘Harry Potter’ hebt, is er London Below in ‘Neverwhere’: een verdoken gedeelte van de stad. Jonge zakenman Richard komt er per ongeluk terecht en krijgt er te maken met allerlei verschillende types.

€ 10,99 via Bol.com

‘The Night Circus’ van Erin Morgenstern


‘The Night Circus’ speelt zich in 2011 af in Londen en gaat over een magisch circus. Le Cirque des Rêves is overdag niet open en bevat een aantal spectaculaire attracties. Zo vliegen acrobaten er zonder netten doorheen de tent en is er een zwevend doolhof van wolken. Erg betoverend, en dat is ook de bedoeling, want het circus heeft een verborgen duister kantje.

€ 7,69 via Bol.com

‘Fangirl’ van Rainbow Rowell


Jonge studente Cath is grote fan van Simon Snow, een fictief personage. Ze is er continu mee bezig, maar zo vergeet ze zelf een beetje te leven. Gelukkig kan haar nieuwe kamergenote Reagan haar daarbij helpen.

€ 19,99 via Bol.com

‘Het geheim van Penumbra’s boekenwinkel’ van Robin Sloan


Clay is  webdesigner, maar wanneer hij zijn baan verliest, gaat hij in een oude boekenwinkel werken. Alleen is het hoofddoel van de winkel niet om boeken te verkopen...

€ 9,95 via Bol.com

‘The Book of Lost Things’ van John Connolly


De 12-jarige David woont tijdens de Tweede Wereldoorlog in Londen. Hij heeft het moeilijk met de dood van zijn moeder en met het feit dat zijn vader hertrouwd is. Nadat er een oorlogsvliegtuig neerstort in zijn huis, besluit hij toevlucht te zoeken in de wereld van zijn fantasieboeken. Alleen blijkt het niet zo makkelijk om zijn weg naar huis te vinden.

€ 11,99 via Bol.com

‘De Magiërs’ van Lev Grossman


De 17-jarige Quentin Coldwater is al zijn hele leven in de ban van fantasieverhalen. Zijn vreugde is dan ook groot wanneer hij onverwacht wordt toegelaten tot een exclusieve maar geheime universiteit in New York. Daar krijgt hij een opleiding in de moderne magie, maar komt hij ook in contact met dagelijkse dingen als vriendschap, liefde en drank. Ondanks het feit dat zijn grote droom is uitgekomen, ontbreekt er iets voor hem. De magie is niet alles waar hij op hoopte, en wanneer hij samen met zijn vrienden een spectaculaire ontdekking doet, loopt het helemaal mis.

€ 69,95 via Bol.com

‘The Goldfinch’ van Donna Tartt


‘The Goldfinch’ vertelt het verhaal van weesjongen Theo Decker. Na de dood van zijn ouders blijft hij wanhopig vasthouden aan een schilderij dat ooit van zijn moeder geweest is. Het schilderij blijkt uiteindelijk een slechte invloed op hem te hebben, maar gelukkig kan hij rekenen op zijn vriend Boris.

€ 11,99 via Bol.com

‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ van Ransom Riggs


Na het verlies van zijn grootvader vertrekt de 16-jarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales. Daar ontdekt hij de ruïnes van een verlaten tehuis voor kinderen. Al snel blijkt dat er met de kinderen iets bijzonders aan de hand was, maar waren ze ook gevaarlijk? Het wordt al snel duidelijk dat er een goede reden was om de kinderen te isoleren, en wie weet zijn ze er nooit echt vertrokken…

€ 21,95 via Bol.com

‘Ender’s Game’ van Orson Scott Card


Ender Wiggin is net als Harry Potter de uitverkorene. Het is dus aan hem om onze planeet te redden.

€ 9,49 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Bron: purewow


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '