Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Katya Austin via Unsplash

Voor één keer stappen we de boekenwinkel niet buiten met een arsenaal aan boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks.

MUST READ: deze boeken passen het best bij jouw reisbestemming

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wanneer we eindelijk de kans krijgen om al die bestelde boeken open te slaan? Op reis, natuurlijk! Het zou dan ook zonde zijn om die zeldzame vrije uren te verspillen aan een slechte ‘beach read‘. Daarom ging Lonely Planet op basis van je reisbestemming op zoek naar het perfecte boek.


Je herkent het sowieso: je staat uren in de boekenwinkel te zoeken naar een goed zomerboek, om dan uiteindelijk voor de zoveelste keer met een arsenaal aan boeken van Nicholas Sparks en Jojo Moyes naar buiten te stappen. Om voor de verandering eens een ander boek in je reiskoffer te proppen, lijsten we op basis van enkele reisbestemming de tofste en interessantste boeken op!

Italië: ‘Call Me by your Name’ van André Aciman


In de stomende zomer van van 1983 wordt de tiener Elio hopeloos verliefd op Oliver, een student die in de zomer bij Elio en zijn ouders intrekt in hun huis aan de Italiaanse kust. Wat begint als een onschuldig aanraking eindigt in een hartstochtelijke romance die de jongens doet twijfelen over hun geaardheid en persoonlijkheid.

€ 10,99 – Bol.com

Kroatië: ‘Circe’ van Madeline Miller


‘CIrce’ is een feministische bewerking van Homeros’ ‘Odyssee’. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van de heks Circe en speelt zich af op het mythische eiland Aeaea. Ideaal om op het strand van Pula (Kraotië) bij het kristalhelder water eventjes weg te dromen. Geen trip naar Kroatië gepland? Niet erg, want het boek kan elke diehard boekenwurm ongetwijfeld bekoren.

€ 8,09 – Bol.com

Spanje: ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón


Net na de Spaanse Burgeroorlog neemt Daniëls vader hem mee naar het geheime Kerkhof der Vergeten Boeken, een grote bibliotheek. Daar kiest hij uit alle boeken het boek ‘De schaduw van de de wind’ en leest het die avond in één ruk uit. Daniel raakt helemaal in de ban van het boek en de auteur en gaat op zoek naar de geschiedenis van het verhaal. Gek genoeg lijkt het alsof Daniel de personages uit het boek ook echt tegen het lijf loopt. Een thriller vanjewelste!

€ 7,99 – Bol.com

Engeland: ‘Northanger Abbey’ van Jane Austin


‘Northanger Abbey’ is een nogal ondergewaardeerd literair werk van Jane Austin, de Britse schrijfster van het bekende liefdesverhaal ‘Pride and Prejudice‘. Toch is het boek meer dan het lezen waard, en al zeker als er een tripje naar Engeland op de planning staat. Het vertelt het verhaal van de 17-jarige Catherine die voor het eerst naar het stadje Bath reist. Wanneer ze daar vriendschap sluit met de knappe en jonge Henry Tilney en zijn zus Eleanor, komt ze midden in een familietragedie terecht.

€ 4,99 – Bol.com

Verenigde Staten: ‘Een samenzwering van idioten’ van John Kennedy Toole


Deze klassieke roman ‘A Confederacy of Dunces werd postuum gepubliceerd en won zelfs de prestigieuze Pulitzerprijs. Het boek beschrijft het ietwat ludieke leven van Ignatius J. Reilly. Hij woont op zijn dertigste nog samen met zijn moeder in een van de woonwijken in New Orleans en moet plots noodgedwongen op zoek naar een job. Dat avontuur verloopt natuurlijk niet helemaal van een leien dakje.

€ 22,99 – Bol.com

Marokko: ‘Tangerine’ van Christine Mangan


De psychologische thriller Tangerine speelt zich af in het Marokko van de jaren vijftig. Protagoniste Alice Shipley reist met haar nieuwe echtgenoot naar Tanger, waar ze Lucy Mason tegen het lijf loopt. De twee waren jarenlang beste vriendinnen, maar hebben elkaar na een gruwelijk ongeluk in geen jaren gesproken. Ze raken opnieuw aan het praten en trekken samen lollig de stad in, tot de echtgenoot van Alice spoorloos verdwijnt.

€ 10,99 – Bol.com

Frankrijk: ‘De vreemdeling’ van Albert Camus


Het verhaal uit 1942 lijkt ook vandaag nog opvallend actueel te zijn. Het boek is opgedeeld in twee delen: in het eerste deel van het boek leren we het hoofdpersonage Meursault kennen als een timide, wereldvreemde man die de begrafenis van zijn moeder moet regelen en tijdens het hele proces gek genoeg geen greintje emotie toont. In het tweede deel komt de echte Meursault naar boven: hij werd terechtgesteld voor een moord en is ter dood veroordeeld.

€ 20,99 – Bol.com

Portugal: ‘De stad der blinden’ van José Saramago


‘De stad der blinden’ van de Nobelprijswinnaar José Saramago vertelt het aanslepende verhaal van een automobilist die plots blind wordt voor de verkeerslichten. Zijn oogarts vertelt dat er met zijn ogen niets aan de hand is, maar als snel raken ook andere mensen waar de man mee in contact kwam blind. De plaag verspreidt zich razendsnel en wordt ‘de witte ziekte‘ genoemd.

€ 15,99 – Bol.com

Griekenland: ‘Dood van een thrillerschrijfster’ van Pauline Slot


Esther huurt een vakantiehuisje in Griekenland, waar ze zich volledig wil focussen op haar nieuwe roman. In het huis verblijven ook de bekende auteur Selma en zes andere beginnende schrijvers om er aan hun stukken te kunnen werken. Esther werkt er aan haar nieuwste thriller, maar wordt dan zelf dood op het strand terugvonden.

€ 8 – Bol.com

Indonesië: ‘The Pisces’ van Melissa Broder


Het hilarische boek ‘The Pisces’ staat volledig in het teken van water en is daarom het perfecte boek om op de Indonesische eilanden te lezen. Na een relatiebreuk moet Lucy haar zomer opvullen met het babysitten op de honden van haar zus. In het mooie strandhuis heeft ze zicht op Venice Beach en ziet ze op een avond een vreemde man op het strand zitten. Hij trekt haar aandacht en Lucy kan het niet laten om de achtergrond van de man uit te spitten. Tijdens haar research stuit zo op een nieuwe visie van verliefdheid.

€ 14,99 – Bol.com

[td_smart_list_end]

Meer leesplezier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '