Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Duik in de levensverhalen van Matthew Perry (Chandler Bing uit 'Friends'), Viola Davis of Prince.

7 biografieën van celebs die je echt wil lezen

Annelies Hart

Roddelblaadjes hebben altijd veel te zeggen over celebrities maar als je echt in het hoofd van je favoriete beroemdheid wil kruipen, is dat niet waar je moet zijn. Tegenwoordig heeft bijna elke bekende kop ook een (auto)biografie op zijn/haar naam staan, de ene al boeiender dan de andere. Deze 7 zijn echt het lezen waard.

I’m Glad My Mom Died – Jenette McCurdy

I’m Glad My Mom Died - Jenette McCurdy

I’m Glad My Mom Died – Jenette McCurdy

€ 20,99  –  Simon & Schuster

De titel klinkt een beetje luguber, maar laat je niet misleiden. Dit is een hartverscheurende maar ook hilarische biografie van ‘iCarly’- en ‘Sam & Cat’-ster Jennette McCurdy. Jennette spreekt voor het eerst openlijk over haar leven als voormalig kindacteur en hoe haar moeder altijd een controlerende factor was in haar leven. In het boek haalt ze onderwerpen aan als eetstoornissen, verslaving, en emotionele mishandeling door een ouder. Maar net zo goed praat ze over hoe ze eindelijk de controle over haar eigen leven terugnam.

Bestel hier

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding – Matthew Perry

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding - Matthew Perry

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding – Matthew Perry

€ 21,99  –  Luitingh-Sijthoff

In ‘Friends, lovers en het grote verschrikkelijke ding’ neemt ‘Friends’-ster Matthew Perry (Chandler Bing) je mee in een buitengewoon verhaal dat alleen door hem verteld kon worden. Ga backstage bij de succesvolste sitcom aller tijden, terwijl hij vertelt over zijn persoonlijke problemen met verslaving. Dit is een openhartige, grappige en onthullende biografie met een krachtige boodschap.

Bestel hier

Finding Me – Viola Davis

Finding Me - Viola Davis

Finding Me – Viola Davis

€ 27,99  –  Harperone

Viola Davis is een Amerikaanse toneel- en filmactrice. Ze won in 2017 een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor haar bijrol als Rose Maxson in Fences. In haar biografie ‘Finding Me’ vertelt ze het verhaal van haar jeugd to nu, en hoe ze er voor heeft moeten vechten om gezien en aanvaard te worden. ‘In mijn boek ontmoet je een klein meisje, Viola, dat wegliep voor haar verleden totdat ze het levensveranderende besluit nam om voorgoed te stoppen met weglopen’, aldus de actrice.

Bestel hier

The Storyteller – Dave Grohl

The Storyteller - Dave Grohl

The Storyteller – Dave Grohl

€ 14,99  –  Simon & Schuster Ltd

Je kent Dave Grohl natuurlijk van Nirvana en de Foo Fighters, maar wist je dat hij ook een boek geschreven heeft? In zijn biografie neemt hij je mee achter de schermen van de belangrijkste momenten in zijn leven. ‘Toeren met Scream toen ik 18 was, mijn tijd bij Nirvana en de Foo Fighters, jammen met Iggy Pop, spelen op de Academy Awards of dansen met AC/DC en de Preservation Hall Jazz Band: ik heb het allemaal gedaan’, aldus de muzikant. ‘En via dit boek kan ik er een ander licht op schijnen en een perspectief bieden dat mensen nog niet gezien hebben.’

Bestel hier

Is Everyone Hanging Out Without Me? – Mindy Kaling

Is Everyone Hanging Out Without Me? - Mindy Kaling

Is Everyone Hanging Out Without Me? – Mindy Kaling

€ 18,99  –  Random House Usa Inc

De voor een Emmy genomineerde schrijfster en actrice, vooral bekend als Kelly Kapoor in ‘The Office’, deelt haar observaties over een breed scala aan onderwerpen. Van haar favoriete mannelijke archetypes en haar haat tegen diëten tot haar liefdevolle relatie met haar moeder en het creatieve proces in de schrijverskamer van ‘The Office’. Mindy Kaling bekleedt tegenwoordig een belangrijke positie in Hollywood, maar de actrice en regisseuse bewijst dat haar klim naar de top niet altijd gemakkelijk was.

Bestel hier

Bossypants – Tina Fey

Bossypants - Tina Fey

Bossypants – Tina Fey

€ 10,99  –  Little, Brown Book Group

Actrice Tina Fey, die je onder andere kent van ‘Saturday Night Life’ en ‘Mean Girls’, breekt in haar biografie een lans voor ‘bazige’ vrouwen. Van haar tienerjaren als nerd over haar carrière in de schijnwerpers tot haar leven als moeder: alles komt aan bod.

Bestel hier

The Beautiful Ones – Prince

The Beautiful Ones - Prince

The Beautiful Ones – Prince

€ 15  –  Xander Uitgevers B.V.

Het is ondertussen al meer dan zes jaar geleden dat Prince ons verliet, maar dankzij zijn muziek én zijn biografie is de zanger toch nog een beetje bij ons. In deel één neemt Prince ons in zijn eigen woorden mee door zijn jeugd en zijn legendarische carrière, en de rest van het boek is geschreven door redacteur Dan Piepenbring, die met Prince samenwerkte in de laatste maanden van zijn leven. Het resultaat is een ongelooflijk eerbetoon aan een icoon.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '