Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Universal Music Belgium

Billie waagt zich wel degelijk aan een woordje Spaans!

Billie Eilish en Rosalía droppen gloednieuwe ‘Euphoria’-song ‘Lo Vas A Olvidar’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Billie Eilish en Rosalía? Het is een collab die we niet meteen hadden verwacht, maar de twee dropten gisteravond officieel hun duet ‘Lo Vas A Olvidar’. Het nummer werd gemaakt voor ‘Euphoria’ en zal dan ook te horen zijn in de tweede ’tussenaflevering’ van de HBO-serie.


Zondag wordt het geduld van heel wat ‘Euphoria’-fans beloond, want dan verschijnt de tweede extra aflevering die deze keer in het teken staat van hoofdpersonage Jules. Wij krijgen ze dan vervolgens maandag op Streamz te zien. Op het Instagramaccount van de HBO-serie prijkt sinds enkele dagen al een korte trailer van de special, maar het kiekje dat gisteren verscheen, wist fans pas echt met verstomming te slaan. Niemand minder dan Billie Eilish en Rosalía hebben namelijk hun krachten gebundeld voor ‘Lo Vas A Olvidar’, de gloednieuwe ‘Euphoria’-song die in de aflevering te horen zal zijn.

Ingetogen nummer


Hoewel Rosalía’s sound met haar vurige Spaanse teksten en invloeden van flamenco mijlenver verwijderd ligt van Billies kenmerkende stijl lijkt de track toch een match made in heaven. Zoals de titel al doet vermoeden waagt Billie zich wel degelijk aan een woordje Spaans en ook de intrigerende stemmen van beide Grammy-fenomenen zijn absoluut een blijvertje. Het ingetogen nummer werd trouwens geschreven door Finneas, de broer van Billie.

De bijhorende videoclip van bijna vier minuten is dan weer van de hand van Nabil, en dat weten fans wel te smaken. Vergeet die strak geregisseerde scènes, spectaculaire filmlocaties en talloze figuranten: Billie en Rosalía zijn de enige sterren in de toch wel minimalistische clip. Zelfs de outfits zijn naar ons gevoel vrij basic. Zo zien we Rosalía bijvoorbeeld in een baggy jeans, een breisel van Christian Dior en een zwarte puffer jacket die ze losjes over één schouder draagt. Het enige streepje glamour dat in de clip te bespeuren valt, is de impressionante manicure van de dames.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Smaakt de single naar meer? Of deze collab een vervolg zal krijgen, is niet duidelijk, maar beide artiesten hebben dit jaar wel nog veel leuke dingen in petto. Zo zal op 26 februari de documentairefilm ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ in première gaan op Apple TV+. En Rosalía? Die was het afgelopen jaar dan weer druk bezig met het schrijven en opnemen van haar langverwachte volgende album dat in 2021 gereleaset zal worden.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '