Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Uitgezonderd.

Je kan opnieuw vanuit je kot meebeslissen over de schuld of onschuld van een beklaagde in een spannende rechtszaak.

Uitgezonderd. maakt een derde interactief theaterstuk ‘Assisen Online – De Wraakmoord’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Theaterhuis Uitgezonderd. organiseert eind maart opnieuw een interactief, online theaterstuk: ‘Assisen Online – De Wraakmoord’. Jij kan opnieuw deel uitmaken van de jury en beslissen over de schuld of onschuld van de beklaagde.


We kunnen helaas nog steeds niet plaatsnemen in een theaterzaal om te genieten van een voorstelling. Gelukkig vond Theaterhuis Uitgezonderd. daar vorig jaar iets op. Het stak een voorstelling in elkaar die de mensen thuis vanuit hun kot konden volgen én waar ze zelfs interactief aan konden deelnemen. ‘Assisen Online‘ en ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord‘ draaiden rond het proces dat plaatsvond in het Hof van Assisen na een moord. De jury moest beslissen over de schuld of onschuld van de beklaagde en iedereen die wilde, kon zich inschrijven om deel uit te maken van die jury. Bij de start van het proces kreeg je zeven dagen lang filmpjes over de zaak. Denk aan getuigenissen van familie en vrienden, pleidooien van advocaten en natuurlijk het verhaal van de beschuldigde. Op basis daarvan moest jij beslissen over zijn/haar/hun lot.

Schuld of onschuld?


Omdat deze twee voorgaande theaterstukken zo’n succes waren, komt er eind maart een ‘Assisen Online 3’. ‘We hebben jammer genoeg nog steeds geen perspectief op een heropening van de theaters’, zegt producent Bob Jennes. ‘In afwachting daarvan blijkt dit unieke concept een Vlaamse publiekslieveling te zijn. De roep naar een vervolg klonk zo luid dat we opnieuw aan de slag zijn gegaan.’ Het concept blijft volledig hetzelfde. Jij stemt als onderdeel van de jury, in alle eer en geweten, over de schuld of onschuld van de beklaagde.

In ‘Assisen Online – De Wraakmoord’ staat Geert Deridder terecht in de rechtbank. Hij wordt ervan verdacht zijn collega Johnny Vaessen met een aantal messteken om het leven gebracht te hebben. Uit onderzoek blijkt dat Johnny de zus van Geert zou verkracht hebben. Een confrontatie tussen beiden zou uit de hand gelopen zijn en Geert zou Johnny neergestoken hebben. Volg jij, de jury, deze beweringen uit het onderzoek of brengen de getuigenissen en pleidooien je op andere gedachten? ‘Ook deze keer ben ik er zeker van dat we het publiek opnieuw zullen verrassen met enkele onverwachte ingrepen’, zegt James Cooke. ‘Ik zeg nog niet hoe, maar ik ben er zeker van dat in deze nieuwe zaak de discussies hoog zullen oplaaien. Voor en tegen zullen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.’

Cast


‘Assisen Online – De Wraakmoord’ werd opnieuw geschreven door ‘Baantjer’-schrijver Peter Römer en wordt geregisseerd door Frank Van Laecke. De hoofdrollen zijn weer weggelegd voor Frans Maas als voorzitter Jef Voorjans, Francesca Vanthielen als procureur Veerle Durieux en Kürt Rogiers als advocaat Gilles Colin. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Je kan je nu via de website inschrijven en het assisenproces gaat van start op dinsdag 30 maart. Een ticket om mee te doen kost 15 euro. Voor die prijs ben je een hele week in de ban van dit superspannende proces.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '