Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Innoviris

'Het is een voorrecht om de kans te krijgen om vrouwelijke wetenschappers onder de aandacht te brengen.'

Asma Boujtat sleept prijs voor ‘Ambassadrice voor Technologie en Wetenschap’ in de wacht

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het is vandaag ‘Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in Wetenschap’, een hoogdag voor alle vrouwen die zich inzetten voor morgen. En al zeker voor de Brusselse Asma Boujtat, want zij mag zich vanaf vandaag ‘Ambassadrice voor Technologie en Wetenschap’ noemen.


Om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in een technische of wetenschappelijke richting in te dijken, reikt Innoviris, de gewestelijke organisatie voor onderzoek en innovatie van Brussel, de WATS (Women Award in Technology and Science) uit. Met hun campagne zetten ze inspirerende vrouwen en meisjes die iets te betekenen hebben in de technologie- en wetenschapswereld in de kijker. Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in Wetenschap‘ deelden ze hun WATS 2021-award vandaag uit.

Wetenschap promoten


Die ging naar Asma Boujtat. De Brusselse laboratoriumtechnologe werkt sinds 2009 in het Institut de Duve aan de UCL (Université catholique de Louvain) in het laboratorium voor fundamenteel onderzoek in de microbiologie. Ze zal dit jaar meewerken aan campagnes en initiatieven om technologie en wetenschap op de kaart te zetten én kreeg naast de award een mooie som van € 10.000 waarmee ze een opleiding en carrière in wetenschap en technologie kan promoten bij jonge meisjes.

‘Het is een voorrecht om vandaag, dankzij deze nieuwe ervaring, de kans te krijgen om als Brusselse vrouw, wetenschapper en ambassadrice onze toekomstige onderzoekers, technologen, professoren, apothekers en andere vrouwelijke wetenschappers onder de aandacht te brengen’, aldus de jonge wetenschapper in een persbericht. ‘Om met hen het verlangen en de verwondering te delen over de mysteries en de schoonheden van de wereld, om ze te begrijpen en te ontdekken. Om de gepassioneerde en scherpe visie van vrouwen in de wetenschap met de wereld te blijven delen.’ Een ding is zeker: ze doet ons goesting krijgen om zelf terug de fysica- en biologieboeken in te duiken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '