Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Youtube

Als je vandaag één videoclip bekijkt, laat het dan deze zijn.

HI-LA-RISCH: Angèle steekt de draak met reclamewereld in gloednieuwe videoclip ‘Oui ou Non’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Gisteravond dropte Angèle totaal onverwacht haar gloednieuwe videoclip ‘Oui ou Non’, en die zorgde ervoor dat we het verlengde weekend met een stralende glimlach tegemoet gingen. De Brusselse zangeres parodieert er namelijk de advertenties die we allemaal zo goed uit ons hoofd kennen, zelfs al vinden we ze barslecht. En de songtekst? Die zit er naar goede gewoonte ‘boenk’ op.


Om de release van haar nieuwe (vervolg)plaat ‘Brol: la suite’ te vieren, onthulde Angèle gisteravond haar eerste videoclip ‘Oui ou Non’. Daarin steekt ze de draak met de reclamewereld door een hele reeks iconische spots te parodiëren: van het bedrijf dat je voorruiten in no time vervangt tot het wasmiddel dat je kleren weer witter dan wit weet te maken. Stuk voor stuk zijn ze hilarisch en werden ze tot in de kleinste details uitgewerkt. Let bijvoorbeeld op de kleine lettertjes die onderaan in beeld de revue passeren. Zo verschijnt er bij het middel tegen brandend maagzuur de volgende tekst: ‘medicatie aanbevolen voor kebab na middernacht‘.

Instagram: het drama van de eeuw?


Het deuntje van ‘Oui ou Non’ mag dan wel leuk en onschuldig klinken, maar de songtekst pakt opnieuw een maatschappelijk probleem aan. Terwijl het in vorige songteksten over seksisme ging, pakt Angèle nu het kwaad van sociale media aan. Daar geven we op foto’s dan ook maar wat graag de indruk dat we ons goed in ons vel voelen, al is dat in realiteit vaak het tegenovergestelde. ‘Kijk eens hoe ik lach’ en ‘Waarom tellen jouw likes meer dan andere?’ zingt ze onder meer. Kortom, als je vandaag één videoclip bekijkt, laat het dan deze zijn:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer muziek:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '