Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  giphy

Ho ho ho(ly shit)!

13 mogelijke reacties bij het ontvangen van (vreselijke) kerstcadeautjes

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een strijkijzer van je schoonouders of die prachtige ketting die al maanden op je wishlist staat. Kerstcadeautjes kunnen alle vormen aannemen, net zoals onze reacties bij het openen van die pakjes.

Dolgelukkig

Het komt supergoed van pas, het staat bij alles, het ziet er prachtig uit… Kortom: je kreeg het pakje van je dromen.


Diep teleurgesteld

Je gaf op voorhand duidelijke hints over wat je wel en vooral over wat je níét graag krijgt op Kerstmis. Als ze je dat laatste toch in de schoot werpen, is de teleurstelling dan ook bijzonder groot.


Verbaasd

In geen miljoenbiljoentriljoen jaar had je verwacht dat je dit pakje zou krijgen. Je zit dan ook met je mond vol tanden naar de inhoud van je cadeautje te staren.


Niet verrast

Je weet stiekem al wat er in je cadeautje zit (omdat je al eens voelde of omdat je gewoon een keigoede detective bent). Een sterk staaltje acteren bij het openen van dat pakje is dan ook een plus.Verward

Soms snap je gewoon echt niet wat het cadeau is. Je opent het en je ziet iedereen vol spanning wachten op een reactie, maar je begrijpt niet eens wat je in je handen hebt. Is het een koffiemok, is het een misthoorn of is het iets om je benen mee te ontharen?!


Boos

Als ze de bal echt vólledig misslaan – denk aan een stofzuiger als je kuisen haat of een bon voor een vleesrestaurant terwijl je al vijf jaar overtuigd vegetariër bent – is het moeilijk om je woede in te houden.


Ontroerd

Een traantje wegpinken of een krop in de keel krijgen is oké als je een zelfgemaakt cadeautje opent, zoals een fotoalbum. Lang leve cadeautjes die aantonen dat de schenker echt aan je gedacht heeft.


Slappe lach

Deze reactie komt meestal voor bij het ontvangen van cadeautjes die verwijzen naar een inside joke. Het zijn zaken die je enkel met bijvoorbeeld je bestie, broer of nicht deelt en waardoor jullie steevast over de grond rollen van het lachen, maar die niemand anders begrijpt.


Schuldig

Je kreeg net een fantastisch pakje en beseft dat jouw cadeau in vergelijking met dit pareltje echt helemaal nergens op slaat. Oeps!


Verdrietig

Vol spanning scheur je het inpakpapier aan flarden, om even later tot de spijtige vaststelling te komen dat je de inhoud van het pakje al in je kast hebt liggen.


Pokerface

Als je oma of mama zo ontzettend haar best deed om het perfecte pakje voor je te vinden, en er ook van overtuigd is dat het haar gelukt is, dan mag je niet teleurgesteld of verdrietig kijken als je het papier aan flarden scheurt. De enige manier om niemand te kwetsen, is je allerbeste pokerface opzetten.


Beschaamd

Een vibrator krijgen van je schoonpapa of de boeken van ‘Fifty Shades of Grey’ met daarna de vraag om er een stukje uit voor te lezen. Van sommige geschenken krijg je echt het schaamrood op de wangen.


Onverschillig

Je wordt niet echt warm of koud van het cadeautje dat je net opende. Oké, je kan het wel gebruiken of het ziet er best wel mooi uit, maar de kans bestaat dat het gewoon ergens achteraan in je kast belandt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '