Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Advies van de bomma is het beste advies.

Budgetteren op grootmoeders wijze: 5 makkelijke tips om geld te sparen

In het boek Unf*ck je financiën geeft auteur Melissa Browne praktisch advies om onze manier van denken over geld en onze uitgaven te veranderen. Met deze vijf tips, die ze leerde van haar eigen grootouders, hou jij aan het einde van het jaar misschien wel honderden euro’s over.

Maak maaltijdsoepen, stoofschotels en andere vullende maaltijden

De kunst van het mealpreppen werd uitgevonden door onze grootouders, lang voor het hip was. Als je je een avond per week bezighoudt met het maken van enkele gerechten voor de komende week, hou je op andere dagen veel tijd en geld over. Niet alleen gezonder dan de gemiddelde Deliveroo-bestelling, ook nog eens veel lekkerder.

Ga verstandig op vakantie

Vakantie draait om ontspanning, niet om de zoveelste verre reis waarmee je Instagram vol kan spammen. Heb je een jaar wat minder budget? Trek met een tentje richting de Franse of Nederlandse kust en ga er even lekker uitwaaien, of ga nog eens op bezoek bij die tante die in de Ardennen woont. Je zal haar wel even moeten uitleggen wat #staycation betekent.

Koop tweedehands of maak het zelf

Vintage outfits zijn bijzonder trendy, en ze zijn ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu. Je kan in elke tweedehandswinkel wel enkele originele pareltjes vinden. Of duik eens in de kleerkast van je moeder. Is dat je wat te stoffig? Ga dan zelf aan de slag met naald en draad, en maak je eigen unieke kledingstukken. Door de tijd die je daaraan spendeert, kan je meteen ook dat dure, nooit gebruikte fitnessabonnement opzeggen.

Zoek een kleermaker en schoenmaker

Zit er een gat in je (lievelings)jurk of is de hak van je schoen versleten? In plaats van holderdebolder naar de winkel te rennen voor een nieuwe, goedkope aanschaf kan een goede kleer- of schoenmaker vast de nodige reparaties doen voor een verrassend mooie prijs.

Deel

Steeds meer websites verhuren, ruilen of delen items waardoor je ze niet meer allemaal moet kopen. Denk aan babybibliotheken met spullen voor kersverse ouders zoals happykiddo.be of deeldepots waar je eenmalig een kampeertent kan lenen voor dat ene tripje naar de Franse kust, zoals peerby.com.


[td_smart_list_end]

Meer tips en getuigenissen rond budgetteren vind je deze week terug in Flair, of in het boek Unf*ck je financiën (14,99 euro) .

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '